Spanske forskere har funnet molekylet som sprer HIV

Spanske forskere har identifisert molekylet som gjør at HIV-viruset sprer seg i kroppen. Funnet er revolusjonerende og nøkkelen til utvikling av ny og effektiv medisin for HIV-rammede, samt utvikling av vaksine mot AIDS.

Tekst: Bente Puig

Studien som ble utført ved forskningsinstituttet Investigación y Estudios Avanzados (ICREA) i Cataluña viser at HIV-viruset er dekket av molekyler, kalt gangliosider, som hjelper HIV-viruset å penetrere de dendrittiske cellene i kroppen. Det er disse cellene som tar opp viruset og bringer det med seg til lymfene og immunsystemet blir angrepet. – Med denne oppdagelsen klarer vi å forhindre kontakten mellom molekylene og de dendrittiske cellene og forhindre spredning av HIV-viruset, sier lederen av forksningsprosjektet Javier Martínez-Picado.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Forskergruppen arbeider nå med å utvikle et medikament som har akkurat denne effekten. Et slikt medikament vil være mer stabilt og effektivt enn dagens medisiner for HIV-smittede. Forskergruppen arbeider også med å utvikle en medisin som kan kurere HIV-smitten, noe som hittil ikke har vært mulig. Dagens medisiner bremser utviklingen av HIVviruset, men klarere ikke å utrydde det 100%. Enkelte deler av menneskekroppen er immun mot medisinene, slik som lymfene som lagrer viruset. På verdensbasis er 34 millioner mennesker smittet av HIV, og mange utvikler AIDS, spesielt i utviklingsland der behandllingsmulighetene er begrenset.

I Spania dør svært få av AIDS, og sykdommen anses ikke for dødelig. Den anses for å være kronisk, og en AIDS-syk person kan leve like lenge som en frisk person. AIDStilfellene har økt med 17% de siste ti årene. En av fi re smittede vet ikke at de er smittet.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler