Spanske forbrukere foretrekker spansk fisk

42% av spanjolene foretrekker spansk fisk, og kun 19,13% bryr seg om hvilken pris de må betale for varen.

Tekst: Bente Puig

900 personer fra 9 regioner (Andalucía, Asturias, Baleares, Canarias, Cantabria, Cataluña, Galicia, Madrid og Murcia) var med i spørreunderseøkelsen som avslørte forbrukernes preferenser. Faktorene som ble evaluert var fiskens opphavsland: Spania, Marokko og Norge, oppdrett- eller villfisk, fersk eller fryst, samt prisen på henholdsvis 6, 12 og 18 euro.

Undersøkelsen viste at opphavslandet var det som betydde mest for de spanske forbrukerne. Dette er i tråd med resultatene av en undersøkelse publisert i bladet “Food Quality and Preference” som viser at forbrukerne føler seg tryggere på kvaliteten på nasjonal fisk.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Spania har lange fisketradisjoner, og forbrukerne foretrekker spansk fersk villfisk fremfor fryst importert oppdrettsfisk. Studier viser at Spania har den største fiskeproduksjonen i EU, og er også det landet med størst forbruk av fisk selv om forbruket er dalende. Tall fra fiskeridepartementet viser at forbruket ble redusert fra 125 millioner tonn i 2010 til 123 millioner tonn i 2011, en nedgang på 1,9%.

Det har vært en økning i hermetisk sjømat. I 2011 brukte spanske forbrukere 9 milliarder euro på sjømat, året før var tallet 8,7 milliarder. Regionene som mest sjømat kjøpte i perioden 2010 til 2011 var Castilla y León, Galicia og Cantabria. De som minst kjøpte sjømat var Extremadura og merkelig nok Kanariøyene og Balearene.Leave a Reply

Your email address will not be published.