Spansk hjelp til skandinaver i Spania

Et helt nytt firma – Trygg i Spania – skal gi nordmenn, svensker og dansker et enklere liv i møte med det spanske samfunnet. Med en årlig medlemsavgift i bunnen tilbyr det nye selskapet sine medlemmer informasjon, råd og veiledning om det spanske samfunnet, på norsk, svensk og dansk.

Tekst: Bente Puig

– Vi har spurt nesten fem hundre spaniaboere fra både Norge, Sverige og Danmark om dette var noe de hadde behov for, og svaret var et rungende ja, forteller Terje Bartholsen som grunnla firmaet tidligere i år. Han er tidligere journalist i blant annet NRK.

Tillit
Bartholsen understreker betydningen av at Trygg i Spanias uavhengighet, og at selskapet kun har forpliktelser overfor sine medlemmer: – Det viktigste for oss er at både de som bor i Spania og de hjemme som vurderer å være mer i Spania skal vite at de har et sted å henvende seg på sitt eget språk for å få uavhengig og pålitelig informasjon om spanske forhold. Enten det gjelder spørsmål om trygd, eiendom, kjæledyr, helse, skole eller hva som helst annet.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Vi selger ingenting – annet enn medlemskap hos oss. Vi er derfor på våre medlemmers side i alle spørsmål. Vår uavhengighet er det aller viktigste for at vi har tillit. Det er en avgjørende forskjell fra alle som vil selge deg det ene eller det andre, sier Bartholsen.

Spanske eksperter
Trygg i Spania er norskeid, men registrert som et spansk selskap med kontor i Alicante. Kontakten med medlemmene skal først og fremst foregå på mail, via hjemmesiden www.tryggispania.es, via facebook eller på telefon. Og alt skal foregå på norsk, svensk eller dansk. Og det folk lurer på skal spanske medarbeidere finne ut av.
– Foreløpig har vi to spanske ansatte som er i full gang med å undersøke saker. De er høyt utdannet med mange års erfaring blant annet fra media. De kjenner det spanske samfunnet bedre enn vi skandinavere noen gang vil kunne gjøre. Vi ser ikke bort fra at vi må bli flere, det er mer enn 150 000 skandinaver i Spania, og enda flere hjemme som vurderer å flytte. Men vi vil samtidig holde kostnadene for medlemmene så lave som mulig, sier Terje Bartholsen. Prisen for å være medlem starter på ca 6 euro pr.måned.

Trygg i Spania er en nyskaping som gir personlig råd om Spania fra spanske eksperter på svensk, dansk og norsk. Grunnlegger Terje Bartholsen er her flankert av sine spanske medarbeidere María José Miralles Izquierdo og Angel Alba Perez. Foto: Alex Domínguez Flere opplysninger: Terje Bartholsen, +34 645 985 073, +47 924 355 20, terje@tryggispania.es
Leave a Reply

Your email address will not be published.