Spansk fjellklatrer omkom i Himalaya

Den spanske fjellklatreren fra Lérida, Juanjo Garra, brakk ankelen og døde på vei ned fra Dhaulagiri (Himalaya) i forrige uke. En sherpa skled og traff Garra, som falt og brakk ankelen på flere tusen meters høyde. Dette var niende gang han besteg Himalaya (8000 m.o.h.).

Tekst: Bente Puig

Det ble igangsatt en redningsaksjon under særdeles vanskelige værforhold. Da redningsmannskapet kom til med vann, mat, medisin og oksygen, var Garra fortsatt i live, men døde like etter. Livet sto ikke til å redde. «Til tross for innsatsen og det harde arbeidet dere har gjort alle sammen, til tross for Juanjo Garras heltemodige utholdenhet ledsaget av sin sherpa til siste stund, vil fjellet han elsket bli hans siste hvile», skrev familien i fjellklatrerens blogg. «Familie og venner uttrykker stor takknemlighet til alle som på en eller annen måte deltok i den mest spektakulære redningsoperasjonen som noensinne er utført i Himalaya. Åtte personer overlevde redningen av Juanjo. Det er en nevneverdig seier», står det i nekrologen fra venner av fjellklatreren.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Familien til fjellklatreren har bestemt å ikke flytte på fjellklatreren for å ikke risikere flere menneskeliv. «Å flytte liket fra 8000 meters høyde i Himalaya, vil sette andre liv i fare. Derfor har familien bestemt å la det være.
Juanjo blir der han ville være: i himmelen», sier talsmann for familien, Miguel Ángel Corts. Han forteller videre at Juanjo Garra døde fordi han var tre dager uten mat, vann og oksygen i 23 minusgrader. Den 50 år gamle fjellklatreren etterlater seg kone og en datter på 11 år.
Leave a Reply

Your email address will not be published.