Spansk ferieparadis i Japan

Japanerne har alltid hatt en forkjærlighet for Spania og spanske tradisjoner. I den japanske byen Shima finnes en fornøyelsespark som heter «Shima Spain Village».

Tekst: Bente Puig

Denne ble
åpnet på 90-tallet, og er en temapark dedikert til Spania. Her finnes de fleste spanske monumenter i mindre skala, som Cibeles og Parque Güell, og Don Quijote og Sancho Panza spankulerer rundt i de andalusiske gater og lar seg avfotografere med turistene. Parken er på 34 hektar og har 28 attraksjoner, 23 spisesteder og 19 butikker. Alle attraksjonene har spanske navn som Plaza de Cólon, Carabela Santa María, Los Pirineos, Gran Montserrat, el carrusel Gaudí og Teatro Puerta del Cambrón.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Ved sistnevnte attraksjon vises spanske dokumentarfilmer på storskjerm. Spisestedene bærer også spanske navn som Mi Casa, Gallo, Gallina, Alhambra osv. Hver dag er det store parader ala Disneyworld der parkens ansatte er utkledd i spanske folkedrakter og Sevillana-kjoler. Parken mottar 1,5 millioner besøkende årlig, og de fleste som jobber i parken er spanjoler. Hvert år holdes auditions og jobbintervjuer i Spania, og de siste årene har antallet søknader økt betydelig grunnet den økonomiske krisen i Spania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.