Spanias topp 10 liste over de viktigste stedene å se

Spania er stadig like populært for reiselystne nordmenn, og opplevelser, kunst og historie er like aktuelt som før. Her har vi tatt for oss de ti viktigste severdighetene, attraksjoner, og steder å se i Spania. Passer ferfekt for dem som vil se fantastiske historiske bygninger, kunstverk fra verdens eliten, og vil oppleve noe annet en strandlivet i Spania.

Selv om denne topplisten tar for seg de viktigste attraksjoner og severdigheter innen kunst, kultur og historie, finnes det mye å finne på for både store og små i byene langs Costa Blanca, og Costa del Sol kysten, og ikke minst på Gran Canaria.

#1 La Alhambra i Granada

La Alhambra i Granada
Alhambra er et palass og et festningskompleks som ble bygget på midten av 1300-tallet av de mauriske herskerne i emiratet Grenada, i dag i den autonome regionen Andalucía i Spania. Tidligere sete for det mauriske styre i Spania, Nasrid sultanens hjem og fort. Nå er det delt inn i flere forskjellige avdelinger som hver for seg er mesterverk verdt å beskue: Palasset, militaeravdelingen Alcazaba, byen Medina og Genralife, jordbrukssonen.

Kontaktinformasjon La Alhambra
Adresse: Calle Real de la Alhambra, s/n, 18009 Granada
Nettside: www.alhambra-patronato.es/

#2 Museo del Prado i Madrid

Museo del Prado Madrid
Madrid. Museo del Prado er et stort kunstmuseum i Madrid, hovedstaden i Spania. Museet har blant annet en svært god samling av europeisk kunst fra 1300-tallet og fram til tidlig 1800-tall. Ubeskrivelig for den som vil beskue de klassiske spanske kunstnernes verk (Velazquez, Goya…). Du fnner det i Paseo del Prado, foran Ritz og Palace hotellene. Metro-stasjonen er Banco de España. Inngangs billett er 3€, Gratis på lørdag fra kl. 1.,30 og hele søndagen. Du kan kjøpe fellesbillett til 3 museer (Prado, Thyssen & Reina Sofa) for 8€ NB.

Kontaktinformasjon Museo del Prado
Adresse: Paseo del Prado, s/n, 28014 Madrid
Nettside: www.museodelprado.es/

#3 Museo Reina Sofia i Madrid

Museo Reina Sofia Madrid
Museo Reina Sofía er et kunstmuseum i Spanias hovedstad Madrid. Samlingene inneholder hovedsakelig kunst fra 1900-tallet og fremover, selv om den tidligere grensen var satt till 1881, som er Pablo Picassos fødselsår. Museet er Spanias beste sted for å beskue det 20. århundrets spanske kunstnere. Gå ikke glipp av Guernica, av Picasso. Les mer om severdigheter og attraksjoner i Madrid

Kontaktinformasjon Museo Reina Sofia
Adresse: Calle de Santa Isabel, 52, 28012 Madrid
Nettside: www.museoreinasofia.es/

#4 La Sagrada Familia i Barcelona

La Sagrada Família Barcelona
Sagrada Família (Norsk: Den hellige Familie) er en stor basilika i Barcelona, Catalonia, som ble tegnet av arkitekten Antoni Gaudí. Basilikaen er en av Barcelonas største attraksjoner og et landemerke i Spania forøvrig. Kirken ble vigslet som basilika av pave Benedikt XVI søndag 7. november 2010 under hans besøk til Santiago de Compostela og Barcelona. Dette er et uferdig mesterverk, skapt av den kjente arkitekten Antonio Gaudi. Ryktet sier at det vil stå ferdig innen 2022, 140 etter byggestart.

Kontaktinformasjon La Sagrada Familia
Adresse: Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona
Nettside: www.sagradafamilia.org

#5 Ciutat de les arts i Valencia

Ciutat de les arts  i Valencia
Et mesterverk i moderne arkitektur, ingen andre byer i verden har et sidestykke til alle de vakre bygningene arkitekten Calatrava har gitt byen sin. Valencia er på grunn av dette vert for mange sportsarrangementer, og har en fantastisk gammel by med katedralen i sentrum, som har blitt et av Europas hotteste reisemål. Les mer om severdigheter og attraksjoner i Valencia

Kontaktinformasjon Ciutat de les arts
Adresse: Av. del Professor López Piñero, 7, 46013 València
Nettside: www.cac.es

#6 Sevilla’s Katedral

Katedralen i Sevilla
Katedralen i Sevilla er en romersk katolsk katedral i Sevilla i spanske Andalucía. Den er den største gotiske katedral og den tredje største kirke i verden. Tidligere var den byens mauriske moské. Tårnet, el Giraldais er byens symbol. Det er et slitt og hardt fotarbeid å nå toppen, men når utsikten beundres og hele Sevilla ligger foran deg er det verdt hvert skritt.

Kontaktinformasjon Sevilla’s Katedral
Adresse: Av. de la Constitución, s/n, 41004 Sevilla
Nettside: www.andalunet.com

#7 Reales Alcázares i Sevilla

Reales Alcázares i Sevilla
Tidligere kongelig residens med fantastiske haver. Flotte fontener, blomsterdekorasjoner gir en rolig atmosfære. Om sommeren er det mange konserter i havene.

Kontaktinformasjon Reales Alcázares
Adresse: Patio de Banderas, s/n, 41004 Sevilla
Nettside: www.patronato-alcazarsevilla.es/

#8 Cordoba’s Moské

Cordoba Moské
Tidligere moské, men er nå, som i Sevilla, omgjort til en fantastisk katedral. Dette er muligens Spanias viktigske kulturminne fra den spanskmuslimske perioden. Beundre denne arkitektoniske juvelen med dens uforlignelige former, lys, søyler og farger. Du vil få følelsen av å ha vært i Al Andalus, i det gamle muslimske Spania. Bygget sto ferdig i 785, under Abdar-Rahman som gjorde Sevilla til hovedstad i Andalucía. Gå ikke glipp av de fantastiske røde og hvite arkene innenfor.

Kontaktinformasjon Cordoba’s Moské
Adresse: Calle Cardenal Herrero, 1, 14003 Córdoba
Nettside: www.mezquitadecordoba.org

#9 Picasso Museum i Barcelona

Museu Picasso i Barcelona
Museu Picasso i Barcelona har en av de største samlingene av verker av den spanske kunstneren Pablo Picasso. Det er et av de mest besøkte museene i Barcelona. Museet ligger i fem sammenhengende palasser fra Middelalderen i bydelen Barri Gòtic. En utrolig spennende samling av Picassos tidligere verk, ikke så kjente som de verdensberømte. Allikevel en flott opplevelse, ikke minst fordi selve bygget som huser museet er så spesielt. Les mer om severdigheter og attraksjoner i Barcelona.

Kontaktinformasjon Picasso Museum
Adresse: Carrer Montcada, 15-23, 08003 Barcelona
Nettside: www.museupicasso.bcn.es

10. Guggenheim Museum i Bilbao

Guggenheim Museum i Bilbao
Guggenheim-museet i den spanske byen Bilbao ble åpnet i oktober 1997, og var resultat av mange års planlegging og samarbeid mellom baskiske myndigheter og stiftelsen Solomon R. Guggenheim. Bygning er fantastisk, konstruert av arkitekten Frank O’Gehry fortjener et besøk. Muligens mer på grunn av eksteriøret enn interiøret. Litt urettferdig blir det å generalisere, fordi museet har mange, midlertidige og flotte utstillinger. Gå ikke glipp av valpen, skapt i blomster ved inngangen til museet.

Kontaktinformasjon Guggenheim Museum
Adresse: Abandoibarra Etorb., 2, 48009 Bilbo, Bizkaia
Nettside: www.guggenheim-bilbao.eus/

Leave a Reply

Your email address will not be published.