Spanias nasjonaldag

12.oktober er Spanias nasjonaldag, kalt “Día de la Hispanidad”. Dagen blir feiret til minne om Christoffer Columbus som oppdaget Amerika i 1492. Reisen til Columbus var støttet av de katolske kongene i Spania, og oppdagelsen av Amerika var betydningsfull for kontakten mellom Europa og Amerika. Dette er en nasjonal dag for feiring. Men det er også mange som feirer privat med https://www.storspiller.com. Dagen har blitt feiret i Spania siden 1987.

Spanias nasjonaldag blir feiret i Madrid med militær parade, hvor kongen og hans familie, viktige representanter av regjeringen og presidentene i de fleste spanske autonome er tilstede. I årets parade vil det være flere kutt i forhold til tidligere år, da budsjettet er noe strammet inn. Det vil blant annet ikke være så mange representanter fra de ulike spanske autonome tilstede, antall tankser og kjøretøy vil være redusert. I tillegg vil det store fly showet over Madrid bli tatt bort.

På Spanias nasjonaldag er alle offentlige kontorer, banker, butikker og skoler stengt i Spania. I enkelte turistområder kan en finne åpne butikker.

Video Spanias Nasjonaldag

Leave a Reply

Your email address will not be published.