Spanias nasjonaldag

12.oktober er Spanias nasjonaldag, kalt “Día de la Hispanidad”. Dagen blir feiret til minne om Christoffer Columbus som oppdaget Amerika i 1492. Reisen til Columbus var støttet av de katolske kongene i Spania, og oppdagelsen av Amerika var betydningsfull for kontakten mellom Europa og Amerika. Dagen har blitt feiret i Spania siden 1987.

Spanias nasjonaldag blir feiret i Madrid med militær parade, hvor kongen og hans familie, viktige representanter av regjeringen og presidentene i de fleste spanske autonome er tilstede. I årets parade vil det være flere kutt i forhold til tidligere år, da budsjettet er noe strammet inn. Det vil blant annet ikke være så mange representanter fra de ulike spanske autonome tilstede, antall tankser og kjøretøy vil være redusert. I tillegg vil det store fly showet over Madrid bli tatt bort.

På Spanias nasjonaldag er alle offentlige kontorer, banker, butikker og skoler stengt i Spania. I enkelte turistområder kan en finne åpne butikker.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Video Spanias NasjonaldagBruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler