Spanias første rådmann med Downs syndrom

Ángela Bachiller, 30 år, er Spanias første rådmann med Downs syndrom. Etter å ha jobbet i administrasjonen i rådhuset i Valladolid i to år, fikk hun muligheten til å bli rådmann etter at en partifelle (PP) måtte gå av på grunn av korrupsjon.

Tekst: Bente Puig

Bachiller sverget ed og lojalitet mot kongen og grunnloven, og seansen ble foreviget av media, familie, venner og representanter fra foreninger for utviklingshemmede. – Takk for alt, og for tillitten dere gir meg, uttalte Bachiller. Hun meldte seg første gang til kommunevalg for PP i 2011 som nummer 18 på listen, men det året fikk PP kun 17 rådmenn. Ordføreren ansatte da Bachiller som assistent i sosialrådets administrasjon, men ikke før rådmann Jesús García Galván måtte gå av på grunn av korrupsjon fikk hun sin plass i partiet.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I tillegg til å være rådmann, er Bachiller også kommunens kontaktperson for utviklingshemmede. Hun var også første person med Down syndrom til å fullføre utdannelsen for administrasjon i Castilla y León. Foreldrene hennes uttaler at hun er veldig sta og får som regel til det hun setter seg fore. De forteller videre at «hvis hun måtte stå opp klokken seks istedet for klokken syv fordi hun hadde vanskeligere for å lære på ungdomsskolen, så gjorde hun det». I tillegg spiller hun piano, og skal vaere en kløpper
på data.
2 thoughts on “Spanias første rådmann med Downs syndrom

  • August 17, 2013 at 12:17 pm
    Permalink

    Me treng å få menneskje inn I styra som gjerne kan ha ein annan synsvinkel enn folk flest. Dette er til etterfølgelse her I Norge og. Håpar dei fær fint med henne..

  • August 29, 2013 at 12:59 pm
    Permalink

    Flott og inspirerende!

Leave a Reply

Your email address will not be published.