Spanias forkjærlighet for bingo

Bingo er så populært i hele Spania og resten av verden at det er vanskelig å forestille seg at på et tidspunkt eksisterte ikke dette fantastisk morsomme, og til tider nervepirrende spillet!

Historien til bingo startet i Italia tilbake på 1500-tallet (lottolignende spill eksisterte i området rundt antikkens Roma fra rundt Jesu fødsel, og flere tusen år før dette i det gamle Kina). Gjennom århundrene som fulgte har spillet spredd seg til alle deler av Europa, inkludert Frankrike, Storbritannia og Spania.

Spillets natur
Spesifikke detaljer i bingo kan variere en hel del fra land til land rundt om i verden – et bingobrett kan se ganske annerledes ut i USA sammenlignet med hvordan det ser ut i Storbritannia, for eksempel – men den vanligste varianten som spilles i Spania går ut på at spilleren danner ”linjer” eller ”fulle hus” på et 15-ruters brett med 90 nummer i trekningen.

Hvem spiller?
Bingo har tradisjonelt vært et spill for den middelaldrende og den eldre befolkningen i Spania, men i senere år har den offentlige oppfatningen av spillet forandret seg dramatisk. Siden oppgangen i nettbingo på midten av forrige tiår, har voksne i alle aldre flokket seg til spillet som andunger i vannet, og nytt den tradisjonelle gleden ved å spille bingo i et lett tilgjengelig miljø og med en artig utforming på sider som online.bingo.com/no.

Nettbingo har hjulpet til med å bryte ned den urettferdige stereotypen av bingo som et spill for eldre, og har resultert i en spillergruppe med spillere i alle aldre som sammen deler gledene av spillet.

Hvorfor passer bingo så bra i Spania?
Mens vi spanjoler definitivt vet hvordan man jobber hardt når man må, liker vi for det meste å leve på ”fiesta-siesta” siden av livet, enn å bare gå gjennom ”metro-boulot-dodo”, som franskmennene sier! Vi er et fantastisk avslappet folkeferd i en verden oppsatt på å jobbe så hardt at man til slutt møter veggen, og dette gjør oss til perfekte bingospillere. Bingo handler om å slappe av og ha det moro med venner i en rolig atmosfære. Det er ingen store summer på spill slik som ved pokerbordet eller ruletthjulet. I stedet handler det om en liten innsats for å ha sjansen til å vinne en pen slant penger som virkelig kan lysne opp uken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.