Spanias beste fotballstadioner

Fotball er en innarbeidet del av den spanske kulturen, og mange spanjoler har et fanatisk forhold til sitt lokale lag. Rundt omkring i landet ligger mange spennende stadioner, alle vel verdt et besøk hvis du ferierer i landet, men hvilke gir de aller beste opplevelsene?

I La Liga finner du noen av verdens aller beste lag og spillere. De spanske klubbene har i mange år blitt ansett for å være blant Europas aller beste, og mange fotball-interesserte hevder at La Liga serverer den mest underholdende fotballen på kontinentet.

Uavhengig av hvor i Europa du synes det spilles best fotball, er det ingen tvil om at La Liga opplever en stadig økende popularitet blant norske TV-seere. Fotballkanalen er klar over dette, og også mulighetene for å streame spansk fotball i Norge har blitt større og bedre. At Martin Ødegaard også har tatt den spanske ligaen med storm etter at han flyttet til San Sebastián og Real Sociedad har gitt interessen for spansk fotball et ytterligere løft. Ødegaards hjemmebane heter Anoeta, og selv om arenaen har fått en kraftig ansiktsløftning for nylig kommer den ikke med på listen over de tre beste stedene å oppleve fotball i landet.

1. Camp Nou, Barcelona

Majestetiske Camp Nou er hjemmebanen til FC Barcelona og har en ikonisk betydning for innbyggerne i den katalanske storbyen. Stadionet ble åpnet i 1957 og er med sine 99 000 seter Europas største. Fra og med neste sesong får forresten Camp Nou et nytt (sponsor)navn for første gang i historien. I stadionet ligger også FC Barcelonas eget museum, et sted som det også er verdt å besøke hvis du ferierer i byen.

Å oppleve en fotballkamp på et fullsatt Camp Nou er en uforglemmelig opplevelse, uansett om du er fotballinteressert eller ei. Når hjemmepublikummet stemmer i på den velkjente klubb-hymnen mens Lionel Messi & Co entrer banen reiser hårene seg på kroppen til både store og små.

2. Santiago Bernabéu, Madrid

Real Madrid holder til på Santiago Bernabéu i Madrid. Kongeklubben fra den spanske hovedstaden er FC Barcelonas aller største rival, og selv om hjemmearenaen deres er et mektig skue klarer den ikke helt å leve opp til Camp Nou.
Nå skal ikke dette forstås som at Santiago Bernabéu ikke byr på fotballopplevelser på rekke og rad, og når storlagene fra Spania og Europa gjester Madrid, byr stadionet på fremragende opplevelser.

Santiago Bernabéu er en mektig konstruksjon i Madrids gater og har plass til 81 000 tilskuere. Får du plass på en av de øvre rekkene bør du helst ikke lide av høydeskrekk, det er nemlig langt ned.

3. Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán, Sevilla

Hjemmearenaen til Sevilla FC er en favoritt for mange fotballinteresserte. Stadionet rommer ikke like mange tilskuere som storebrødrene i Barcelona og Madrid, men til gjengjeld kan den intime stemningen på Estadio Rámon Sánchez-Pizjuán bli like vill, intim og intens som på de større arenaene.Prøv en hjemmekamp mot enten Real Madrid, Barcelona eller byrival Real Betis. Da koker det både på stadion og i gatene rundt. En Champions League-kamp, når stadionet ligger badet i flomlys, er også en fantastisk fotball-opplevelse. Arenaen har plass til 43 000 tilskuere, og siden 2015 har det pågått en kontinuerlig oppussing av Rámon Sánchez-Pizjuan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.