Spaniaferie på budsjett

Spania er mangfoldig med store travle byer og små avsidesliggende landsbygder, og disse er alle verdt å utforske noen uker for å få en ekte følelse for spansk kultur. Mens Spania er rimeligere enn noen av sine vesteuropeiske naboer, kan du fort bruke mer penger enn hva du ønsker hvis du ikke er forsiktig! Her er noen tips for å se Spania på et budsjett, og få pengene dine til å rekke lenger.

#1 Reis utenfor sesongen

Spania er kjent for sine vakre strender, og i de varme sommermånedene strømmer turister til kystbyene i hopetall. Dette betyr at prisene øker. Hvis du har den luksusen å velge når du skal reise, kan du dra til Spania i utenfor hovedsesongen (april til midten av juni og september til oktober), eller om vinteren – da vil du finne mildere temperaturer, færre folkemengder og bedre priser.

#2 Hopp over de største turistdestinasjonene

Du har kanskje hørt om populære feriedestinasjoner som Marbella og Mallorca. Men ærlig talt kan du finne mer autentiske spanske opplevelser som er billigere, og mindre oppdaget av turister. Sjarmerende, spennende byer florerer over hele landet, men hvis du leter etter den autentiske sørlige Spania-opplevelsen, kan du hoppe over de store turistfellene, og besøke byer som Ronda, Cadiz eller Jerez – alle er fascinerende, mindre turistiske og tilbyr enkel tilgang til kystregionene.

#3 Spis deg mett til lunsj

Lunsj er dagens hovedmåltid i Spania. I løpet av uken tilbyr de fleste restauranter en meny for dagen. Du finner informatjon om dagens lunsjmeny utenfor de fleste restaurantene, så du vet nøyaktig hva du kan velge mellom. Dagens middag koster vanligvis litt mer enn hva du vanligvis bruker på lunsj, men hvis du følger den lokale trenden og spiser lunsj sent som er middags tid i Norge, kan du spare en del.

#4 Rimeligste tiden å besøke attraksjoner

Spania har tusenvis av fascinerende museer og attraksjoner som er verdt en titt, men hvis du vil oppleve en del av dem blir det fort kostbart. De fleste koster mellom € 5 og € 10 per billett. Heldigvis er det mange museer over hele landet også som har regelmessige gratis inngangstider. Noen, som Reina Sofía nasjonalmuseum og Museo Del Prado i Madrid, har gratis inngang de fleste kvelder.

Vil du oppleve mer en hva lommeboken tillater deg for øyeblikket, og trenger ekstra cash til Spaniaferien? se rentefritt lån.

#5 Bli med på gratis vandreturer

Som i de fleste europeiske land, er det å vandre i Spanias større byer en av de beste måtene å se severdighetene og lære om historie og kultur. Det finnes gratis vandreturer over hele landet. Dette er en utmerket måte å bli kjent med byen fra en lidenskapelig guide, uten å betale en formue.

#6 Reis kollektivt

Drosjer i Spania er dyre. Heldigvis har de fleste byer et utmerket offentlig transportnett. Hvis du har planer om å bli noen dager, kan du kjøpe billetter til flere turer fra salgsautomater på flyplassen eller jernbanestasjonen. Barcelonas T10-billett koster ca € 10 og gir deg 10 turer med offentlig transport i og rundt byen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *