Spania tar nye grep for å få sving på boligmarkedet

Remy Irgens jobber som eiendomsmegler for meglerhuset Real Homes Spain som holder til i sentrum av Albir. Han vil i en artikkelserie fremover jo deg råd og tips i forbindelse med kjøp og salg av bolig i Spania. For mer info se www.realhomespain.com eller ring + 34 693 728 000

Ønsker du å kjøpe bolig i Spania, og har planer om å bruke mer enn 160000 Euro eller ca 1,2 millioner norske kroner på bolig? Da vil du i fremtiden kunne få med oppholdstillatelse i Spania på kjøpet.

I overkant av 700000 boliger står usolgt i Spania etter at boligmarkedet kollapset i 2008. Dette var et resultat av en offensiv boligutbygging, finanskrise, arbeidsledighet, og at Spania opplevde at flere personer flyttet ut av landet enn inn i landet.

Gjennomføres planen vil Spania kunne tilby en langt billigere inngangsbillett til oppholdstillatelse enn de andre kriserammede eurolandene Irland og Portugal. Der må man ut med i overkant av 400 000 euro i inngangsbillett for å få oppholdstillatelse.

Planen er ventet å bli godkjent i løpet av få uker. Spanjolene håper den vil bidra til økt boligsalg, og at det vil skape et nytt liv i landets boligmarked.

Jaime Garcia Legaz som er statssekretær i Spanias handelsdepartement, sier at planen er rettet mod de russiske og kinesiske markedene, etter at boligsalget innenlands har stagnert og ikke viser tegn til bedring.

Med ”slagordet” kjøp bolig få oppholdstillatelse håper de at det nå skal bli sving på sakene, og at Spania vil oppnå økt salg av boliger i fremtiden.

For flere tips og råd om kjøp og salg av bolig i Spania, gå til www.eiendomsmeglerspania.no. Der vil du kunne stille spørsmål om alt som har med kjøp og salg av bolig i Spania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.