«Spania er det nye Tyskland»

Spanias skyhøye arbeidsløshet, boligboblen som sprakk og desperat banksituasjon vekker ikke akkurat finansiell stabilitet.

Tekst: Bente Puig

Dog slår to analytikere fast at «Spania er det nye Tyskland». Det er Joachim Fels og Sung Woen Khan fra det amerikanske finansselskapet Morgan Stanley som kommer med påstanden. «Med sterk eksport og lavere lønnskostnader er Spania langt på vei til å bli Eurosonens neste Tyskland», skriver de i en fersk rapport fra selskapet. Fels uttaler til tv-stasjonen CNBC at det lave lønnsnivået vil holde seg så lenge arbeidsledigheten er så høy i Spania.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Professor ved Brunel University, Moorad Choudry, er ikke enig i analytikernes vurdering, og uttaler at «det er flere faktorer som spiller inn i vurderingen om et lands konkurranseevne. Dersom det hadde vært så enkelt, kunne vi ta Bangladesh som et eksempel. Der er en gjennomsnitts lønn på 1 dollar om dagen, men de er langt fra å nå Tysklands høyder», uttalte han til CNBC.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler