Solgte barn til spanske familier

19 personer er mistenkt for å solgt 28 marokkanske babyer til spanske familier mellom 1977 og 1985. Spansk politi ville onsdag ikke ut med detaljer om de mistenkte, men bekreftet at hovedpersonene i ligaen er tre søstre.

Tekst/Foto: Costanytt

De bodde i en spansk enklave på den marokkanske kysten, skriver NTB. Politiet har lokalisert en av søstrene, mens en fortsatt er ettersøkt. Den tredje av søstrene er død. Fra basen i Marokko skal de tre ha organisert salget av nyfødte babyer til velstående spanske par som ikke kunne få barn. Barna ble solgt for en pris som tilsvarer mellom 9.000 og
46.000 kroner, ifølge politiet.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Noen av barna ble rekruttert fra fattige marokkanske kvinner som ville at barna skulle vokse opp i et sunt miljø. Mange ble invitert til Spania for å føde der. Andre barn fikk ligaen tak igjennom sykehusene i de marokkanske byene Nador og Oujda, hvor de hadde jordmødre og leger som samarbeidspartnere. Politiet har funnet fjorten av barna som ble solgt. Noen av dem visste ikke at de var adoptert.

Salg av nyfødte har en lang historie i Spania hvor tusenvis av babyer ble stjålet fra mødrene sine mellom 1940- og 1990-tallet.
Leave a Reply

Your email address will not be published.