Solen skinner ikke alltid i Spania: Aktiviteter på en regnværsdag!

De fleste forbinder Spania med sol, strand og høye palmetrær. Det kan imidlertid være dårlig vær også i dette ellers solfylte landet. Så hva gjør du når lavtrykket melder sin ankomst? Heldigvis finnes det mange muligheter, enten du foretrekker en innedag eller ønsker å oppleve spansk kultur på sitt beste. Spania kan friste med kulinariske opplevelser av de sjeldne (inkludert tapas selvfølgelig!), gode shoppingmuligheter, salsakurs, nattklubber med livlig atmosfære og alt annet du kan tenke deg. Det finnes med andre ord mange aktiviteter som kan gjøres innendørs av deg som ikke ønsker å bli våt.

Bor du i Barcelona ligger alt til rette for en liten shoppingrunde på spennende varehus og kjøpesentre! Enten du foretrekker eksklusive motebutikker eller budsjettvennlige klær, er mulighetene nærmest uendelige. Er du ute etter eksklusive designerklær, bør du for eksempel sjekke ut Plaza de Catalunya eller sjekke ut handlegaten Passeig de Gracia. Dersom du vil unngå regnværet for enhver pris, kan du besøke et av de mange kjøpesentrene, som Bulevard Rosa, Gran Via 2, El Corte Ingles, FNAC, Maremagnum eller L’illa Diagonal. Her kan du finne en oversikt over hva du bør kjøpe med deg fra Spania.

Ha det kjekt innendørs!

Ofte frister det ikke å gå ut i det hele tatt – spesielt ikke dersom det lyner og tordner ute! Heldigvis trenger ikke en innedag nødvendigvis å være synonymt med kjedsomhet. Du kan for eksempel sjekke ut en av de mange strømmetjenestene, og finne en ny favorittserie eller noen filmer. Så lenge du har tilgang til internett, er det egentlig ikke rom for å kjede seg. Du kan også teste ut nettcasinoer som Folkeautomaten, hvor du finner spilleautomater med både morsomme, skumle og søte tema. Eller hva med å spille populære mobilspill som Candy Crush Saga?

En dag innendørs kan også gjøres fullkommen ved å tilberede et bedre måltid. Kanskje du kan invitere noen på middag? Du kan for eksempel diske opp med hjemmelaget tapas med oliven, spekepølse, manchego, kjøttboller, ferskt brød og aioli. Forhåpentligvis har du alle ingrediensene du trenger i kjøleskapet, slik at du slipper å gå ut! Sjekk eventuelt værmeldingen på forhånd, og kjøp inn alle ingrediensene du trenger. Er du på ferie og bor på hotell er det ikke sikkert du har mulighet for å tilberede mat, men da kan du kanskje invitere noen du har blitt kjent med på en restaurant i nærheten?

Opplev naturen

Selv om solen ikke skinner, betyr ikke det nødvendigvis at du ikke kan være utendørs! For mange er en pause fra den varme solen positivt, og du slipper å bli svett av å bevege deg 100 meter utendørs. Det frister kanskje ikke å gå på badestranden, men det finnes mye annet som kan utforskes! Du kan for eksempel gå på tur i en av Spanias flotte nasjonalparker, som Timanfaya nasjonalpark i Lanzarote, Caldera de Taburiente i La Palma, Teide National Park i Tenerife eller Parque Nacional de Aiguestortes i Catalonia. Med riktige klær finnes det ikke dårlig vær!

Den spanske naturen er variert og vakker, og byr på alt fra høye klipper og runde holmer, til skog og ørkenlignende områder. Husk likevel på at det ikke er lurt å legge av gårde på en lang fottur hvis det er veldig dårlig vær. I så fall bør du ha med en guide eller en som er lokalkjent i området, slik at du ikke risikerer å gå deg vill. Blir de store nasjonalparkene litt mye for deg, kan du alltids gå langs de sjarmerende gatene i mer urbane områder. Se på bygningene, ta bilder og oppdag nye perler underveis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.