Slik sparer du penger på ferien i Spania

Ferien i Spania er for veldig mange årets store høydepunkt, og det går fort både fem og ti tusenlapper på shopping, mat og reise. Det er mange som får seg et sjokk når de innser hva pengene deres går til. Her kommer noen sparetips som kan få pengene til å strekke litt lenger i ferien i Spania.

Pengene sitter gjerne litt løsere når vi er på ferie i Spania, og det er fort gjort å komme tilbake til en økonomisk blåmandag. Som familie skal man unne seg et lite friminutt. Det handler om å investere i minner, minner som man kan tenke tilbake på når mørke, regntunge høstkvelder slår inn med full kraft. Du vil jo ikke bare tenke budsjett og sparing når du er på ferie. Det er det man gjør før man reiser, slik at man slipper å gjøre det hele ferien. Slik sparer du penger på ferien i Spania med 7 enkle steg:

#1 Ferie i Spania i lavsesongen

Vil du reise billigere bør du passe på å reise til Spania når det er lavsesong. På fastlands Spania er det lavsesong i vinterhalvåret, mens på Gran Canaria er det høysesong i vintermånedene. Det betyr at det i sommermånedene fra Mai og ut August i populære områder som Malaga på Costa del Sol eller Alicante på Costa Blanca er det dyrest. Europa tar ferie i august. Januar, februar utenom vinterferien, mai, ultimo august og høstmånedene utenom høstferien er de mest prisgunstige reisetidspunktene.

Hvilken dag i uka du velger å reise til Spania, og hvilket tidspunkt på dagen har mye å si for prisen på fly og hotell. De fleste har fri i helga og derfor er også helga den tiden det er dyrest å reise. Reiser du heller midt i uka vil det ofte være både billigere og mindre trengsel av turister. Helligdager og fellesferier bør også unngås, siden disse dagene er populære dager å reise på. Fly til Spania med avreise tidlig om morgenen eller sent om kvelden er oftest mye billigere.

#2 Sammenlign priser på internett

De færreste av oss bruker et gammeldags reisebyrå for å bestille ferieturen til Spania, men mange bestiller pakketurer fra de store kjente aktørene. Vet du hvor du har lyst til å reise i Spania, bør du bli flinkere til å sammenligne priser.

Det er også verdt å merke seg at charteroperatørene gjerne har veldig gode avtaler med hotellene de samarbeider med i Spania. Så husk på å sammenlikne samlet pris for reisen din, inklusiv fly og overnatting, – ikke kun hver for seg. I blant lønner det seg å bestille en «pakketur» – andre ganger så lønner det seg å bestille hver for seg.

#3 Severdigheter i Spania med rabatt

De fleste store attraksjoner og severdigheter i Spania har ofte rabattkuponger, disse finner du tilgjengelig på hotellene, turistkontorer, eller i lokale aviser. Spør derfor resepsjonisten på hotellet ditt eller og kikk i hylla med brosjyrer på turistkonteret i byen du er. Kanskje finnes det en rabatt til akkurat den attraksjonen du har lyst til å besøke på ferien din i Spania. Les mer om severdigheter i Spania

#4 Spis på lokale spanske restauranter

Den billigste maten finner du som oftest utenfor turistgatene. Lokale spanske restauranter gir deg også et større innblikk i matkulturen i Spania enn i de typiske turistrestaurantene, og kvaliteten er ofte langt bedre. Et annet sparetips er å kjøpe mat i den lokale matbutikken, og tilbrede den selv. Man sparer mye ved å ikke spise ute hver eneste dag.

#5 Betal og ta ut penger i lokal valuta

Når du drar kortet på betalingsterminaler eller i minibanken, får du valget og må velge om du vil betale i lokal spansk valuta eller norske kroner. Det er ikke likegyldig hva du velger, og feil valg kan koste deg dyrt. I Spania lønner det seg å ta ut penger i lokal valuta istedenfor å betale med bankkort i butikker og restauranter. Det legges ofte til en 3-5% avgift hvis du bruker bankkortet. Betaler man i lokal valuta istedenfor med euro får man også ofte en bedre vekslingskurs.

Den rimeliste måten å veksle til spansk valuta er uttak fra minibank i Spania. Mange lytter til rådene om at man nå bør ha kontanter fordi du i mindre grad får brukt kortet ditt når du reiser til Spania. Veksling fra norske kroner til euro i bankene i Norge er dyrt da de tar et vekslingsgebyr, pluss sin egen vekslingskurs. For all del styr unna vekslingsautomatene og filialene som du finner på flyplassen. Les mer om valuta i Spania

#6 Bruk lokaltransport i Spania

Selv om taxi alltid vil være det enkleste transportalternativet på reise er det langt fra det billigste! Bruker du lokale busser, ferger og tog vil du spare mye penger i lengden! Ja det vil ta lengre tid og lokaltransport er imidlertid sjelden den mest komfortable løsningen, men er et godt alternativ hvis man ikke ønsker å bestille leiebil.

#7 Sett opp et reise budsjett

Ved å lage et budsjett får du oversikt over alle utgiftene dine og hvor mye du skal bruke på hver post. Lag et budsjett på et papir, på en tavle eller i excel Det er viktig at budsjettet du har satt opp ikke bare blir fjerne tall, men at du faktisk følger opp. Ta vare på kvitteringer, eller sett opp en oversikt i nettbanken. Ha for eksempel en tavle hjemme hvor du skriver opp utgiftene; dette blir også være god læring for barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.