Slik pleier du forkjølelsen

Din store, og faktisk eneste sjanse til å ri stormen av, er med en gang du kjenner symptomene. (Den velkjente: “Uff, det kjennes som jeg brygger på noe”) Ikke gå i felle å tro at det nok går over, eller at det er best å få masse gjort fort i tilfelle du blir syk… Prioriter deg selv øyeblikkelig! Gå hjem og legg deg!

Hold deg god og varm, og sov det av. Varme, varme, varme. Drikk noe varmt, gjerne ingefærte, som er betennelseshemmende og godt for både gikt og virus. En god klunk brunt er heller ikke å forakte, så sover du godt. Varmeflaske på beina, dyna oppunder haka, og innta sofaen resten av dagen. Hvile og næring, så hjelper du kroppen din og sloss. Litt god mat er viktig, men prøv å unngå sukker, gjær og melkeprodukter om mulig. Aksepter at du trenger hvile, og unn deg å være snill mot deg selv. Som litt ekstra hjelp er det lurt å gurgle seg med lunket saltvann en gang i timen. Det dreper bakteriene i svelget, som ofte er et av de første områdene som blir angrepet.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Å knekke det i startfasen er i grunnen det eneste mulige. Når “dritten” først har fått skikkelig feste er det “game over”. Da kan du stort sett ta det med ro og gi det ei uke, eller prøve alt som fins, og så er det over på bare 7 dager, for å si det slik…

Et siste viktig råd for vinteren
Skulle du være så uheldig at du må ty til penicillin eller antibiotika, så husk å gjenopprette balansen i kroppen etterpå. Det er ikke bare de “stygge baseluskene” som knekkes, men også alle de andre bakteriene i kroppen, inkludert de du har bruk for.

Disse bakteriekulturene må erstattes, ellers tar Candidadsoppen overhånd og kan gi mange stygge plager som nedsatt immunforsvar, allergier, gjentagende bihuleproblemer, generell følelse av tretthet og manglende energi. Mye Cadidad i kroppen gir deg ofte sterkt sukkersug, da sukker og gjær er favorittforet til denne soppen. Etter betennelser er som oftest lageret ditt av Zink brukt opp også, og trenger til påfyll. (Zink er nødvendig for at kroppen skal kunne omsette og bruke mange viktige vitaminer) Både “snille tarmbakterier” og zinktilskudd fåes enkelt i pilleform ved de fleste helsekostbutikker. Men nok om sykdom og plager for denne gang!

HA EN RIKTIG GOD OG FRISK VINTER!
Og vær snill mot deg selv, så får du krefter og overskudd til å være snill mot andre også.

Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania utgave 16 i 2008
Leave a Reply

Your email address will not be published.