Slik får du best avtale på forbrukslån

Enten du planlegger din drømmeferie, finansiering av ditt bryllup eller bare ønsker ekstra lommepenger, kan et forbrukslån være et godt alternativ. Forbrukslån er et populært fordi de ofte har en betydelig lavere rente enn kredittkort, søknadsprosessen er rask, og man kan forvente penger på konto i løpet av noen dager. I denne artikkelen tar vi for oss spørsmål som du bør stille deg før du finner et forbrukslån, og tar på deg en eventuelt ny økonomisk forpliktelse. I tillegg vil vi vise deg hvordan du kan sammenligne lån fra flere selskaper i et enkelt søk.

Å sammenligne forbrukslån og långivere kan være vanskelig. Nye långivere dukker opp daglig, og lånevilkår forandres ofte. Ved å bruke en sammenligningstjeneste forenkler du prosessen, og du vil få en god og nøyaktig oversikt som gjør det lett for deg å ta en avgjørelse for hvilket lån du har behov for, vilkår og hvilke låneistutisjoner som gir den beste låneavtalen. Søk forbrukslån ved å bruke en sammenligningstjeneste, da vil du spare penger, og oppnå den beste avtalen på ditt forbrukslån.

Hvorfor trenger du et forbrukslån?
De aller fleste personer har vært i en situasjon hvor et forbrukslån er en god løsning på et problem. Ofte er det akutte pengeproblemer som er grunnen til hvorfor man trenger forbrukslån, men det kan også være at man rett og slett ønsker å kjøpe noe nytt. Et forbrukslån er akkurat det man trenger i slike situasjoner, og fungerer enkelt nok som et lån man kan ta opp, og deretter bruke pengene til hva man vil. I en lånesøknad for forbrukslån er det lurt å være ærlig å si hvorfor du trenger et lån.

Er jeg kredittverdig?
Kredittsjekk er en kontroll av økonomien til en person eller en bedrift. Det kreves en saklig grunn for å kunne foreta en kredittsjekk. Når det foretas en kredittsjekk, skal den som sjekkes også få et gjenpartsbrev som forteller hvilke opplysninger som ble utlevert. Kredittopplysningsvirksomhet er regulert av personopplysningsloven. Det er verd å merke seg at en person kan bli vurdert som ikke-kredittverdig ved ikke å betale gjeld, og bli registrert som dårlig betaler i perioden mens gjelden blir tvangsinndrevet, dette påvirker din mulighet for forbrukslån. Man vil være registrert som ikke-kredittverdig inntil man har betalt ned utestående gjeld.

Sikrede eller usikrede lån?
Hovedforskjellen mellom sikrede og usikrede lån er at i sikrede lån blir det tatt sikkerhet i en eiendel kreditor kan bruke til å hente inn kostnadene sine dersom lånet blir mislighold. Lån med sikkerhet vil sannsynligvis gi gunstigere lånebetingelser.

Låneperiode?
Når du søker på et forbrukslån er det viktig å tenke over hvordan dette påvirker din månedtlige betalingsevne. Hvor lenge må jeg betale tilbake lånet, og hvor mye kan jeg betale hver måned? Lavere månedlige betalinger betyr en lengre betalingsperiode, og den totale rentekostnaden vil være høyere enn hvis man betaler ned lånet raskere i ferre avdrag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.