Slik bygger du mye trafikk til bloggen din – Strategier som virker

Den største utfordringen til de fleste bloggere er å skape en god og langvarig strøm av lesere til bloggen over tid. Her kommer solide strategier for høy trafikk til bloggen din. Disse strategiene bruker jeg selv hver dag for å oppnå høy trafikk til bloggene mine. De enkle og alle kan bruke dem for sin blogg.

Med disse strategiene som hovedfundament, vil du stå i en mye sterkere posisjon for å motta stor trafikk av høy kvalitet til bloggen din over tid. Viktig å få frem her at mitt publikum for denne artikkelen ikke er rosabloggerne, men er rettet mot nisjebloggere, bedrifter og andre som blogger om et tema over tid. Dette er ikke strategier som gir store resultater over natten, men som over tid vil gi deg høy trafikk av god kvalitet. Permanente resultater som du gjør en gang, og som gir deg varige resultater.

#1 Innholdet på bloggen er valutaen din

Høres kanskje litt sprøtt ut, men det er akkurat slik du bør se på det. Hvis du har vært på Internett en stund så er jeg ganske sikker på at du har hørt uttrykket ”Content is King”. Dette er selvfølgelig helt sant, spesielt når det gjelder suksess innen blogging. Godt innhold på Internett gir mange og store fordeler, men det er også valutaen du bruker for å tiltrekke deg folks oppmerksomhet, og som gir store mengder med trafikk til bloggen din. Og det er ikke et hvilket som helt innhold heller. Innholdet på bloggen din er nødt til å være verdifullt for leserne dine. Hvis ikke leserne synes innholdet ditt er bra, så vil de heller ikke komme tilbake til bloggen din igjen. En annen ting som du også ønsker er at leserne dine skal dele innholdet ditt med sine venner.

Så når du sitter og vurderer innholdet på bloggen din, så sørg for at det innholder akkurat hva leserne dine er ute etter. Noe som leserne dine synes er verdifullt, og som de ønsker å dele med sine venner. Se litt i ulike forum innenfor det temaet du blogger om, og se hva leserne lurer på eller mangler informasjon om. Bruk tid på dine blogginnlegg og sørg for at de inneholder så god informasjon at du selv ville reklamert for bloggen, og delt den med dine venner. Med dette i tankene er du nå i en fantastisk posisjon til å spre kvalitetsinformasjon som vil tiltrekke deg faste lesere som velvillig deler med sine venner og kontakter.

Positive ringvirkninger med godt innhold:
– God rangerering i søkemotorene på dine artikler og blogginnlegg
– Andre linker til deg fordi de mener du er en kvalitetskilde
– Media bruker deg som ressurs når de skriver om emnet
– Du blir sett på som en fagperson og ressurs innen temaet
– Innholdet ditt kan bli delt og markedsført av andre mennesker

Store blogger med stor suksess i dag får opptil 50% av all trafikken sin fra søkemotorene. Så dette er et punkt du absolutt ikke må overse.

#2 Viktigheten med å dele kvalitetsinnhold av stor verdi til dine lesere

Skap innhold på bloggen din som blir sett på som verdifullt av dine lesere. Så hvordan finne ut hva det er? Jo du spør dem hva de ønsker å vite eller lære mer om. Se hva leserne dine skriver i kommentarene på dine blogginnlegg, og ta deres tilbakemeldinger seriøst. Dette er et veldig enkelt råd, men ikke undervurder kraften av det. Hvis du kan holde fokus på å skape et innhold på din blogg av veldig høy kvalitet, så vil du automatisk stå et hode høyere enn de fleste bloggere på Internett i dag.

#3 Bygg relasjoner og oppfordre til diskusjoner

Å bli en suksessfull blogger er veldig likt i forhold til å bli en suksess i en annen bransje. Ofte handler det om hva du vet, og hvilket forhold du har til de mennesker som du kjenner. Det som er fint med blogging er at det er den perfekte måten å bygge relasjoner med mennesker over hele verden. Og det er slik du bør se på det. Se på det som et supert verktøy for å bygge relasjoner. Jo sterkere relasjonene du har med de som besøker bloggen din, jo mer trafikk og suksess vil du få.

Så hvordan bygger du en sterk relasjon til dine lesere med bloggen din? Vel, først så må du skape verdifullt innhold som du gir leserne dine, og så må du oppfordre til samtale og diskusjoner. Bruk bloggen din som et verktøy til å kommunisere med dem.

Er det så enkelt? Hvis du kan overbevise dine lesere om at du helt ærlig bryr deg om dem, og hvis du svarer dem gjennom kommentarene på bloggen din, og i innholdet som du skriver. Så vil du bli sett på som en fagperson, og en ressurs som det går an å stole på. Og leserne dine vil se på deg som den personen de vil gå til innen din nisje eller bransje. Når du først oppnår den statusen, så vil du være i en slik posisjon til å oppnå helt magiske ting, som inkluderer å tjene penger på bloggen din.

#4 Sett opp mange kanaler hvor leserne dine kan kommunisere med deg

Å bygge relasjoner er hovednøkkelen for suksess med din blogg. Men du må også opprette flest mulig kanaler hvor dine lesere kan kommunisere med deg, for å oppnå full effekt med å bygge relasjoner med dine lesere. Hovedregelen sier at du skal opprette så mange kommunikasjonskanaler som mulig. Jo flere kanaler for kommunikasjon som du oppretter, jo flere muligheter gir du dine lesere til å finne din blogg, og gir dem muligheten til å kommunisere med deg.

I starten av min bloggkarriere innså jeg ikke hvor viktig dette punktet var. Jeg brukte bare bloggen min til å kommunisere med mine lesere, og da gikk jeg glipp av store markedskanaler som Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, YouTube, LinkedIn, som alle er tjenester med et høyt antall brukere, og som er tjenester som kan brukes til å sende store mengder med trafikk til bloggen din. Bruk kanalene aktivt til å skape innhold som sender leserne til bloggen din. Ved å bruke disse strategiene vil du oppnå langvarige resultater som i tillegg er gratis. Et godt fundament når du skal skape innhold til bloggen din av god kvalitet. Husk at det er leseren du skal tilfredsstille med god informasjon. Så sett alltid leserne dine først.

Leave a Reply

Your email address will not be published.