Slanke lommebøker, fete forbrukere

Som konsekvens av den øknomiske krisen har fedmen økt på verdensbasis. I krisetider kjøper folket den billigste maten, som også dessverre er den minst næringsrike. I England har forbruket av lammekjøtt, friske grønnsaker og frukt gått ned 15%, mens forbruket av ferdigprodukter som kjeks og pizza har økt.

Tekst: Bente Puig

I England lider 23% av befolkningen av fedme og 61% av overvekt, Skottland følger like etter. I USA er prosentandelen 34 og 75%. Dette viser rapporten «Generación XXL» utarbeidet av analyseselskapet IPSOS, der 84 land er analysert.

Spørreundersøkelsen viste at de prinsipielle faktorene for velvære var solid økonomi (89%), sunt kosthold (81%), fysisk aktivitet (77%) og vektreduksjon (60%). I Spania mener hele 95% at solid økonomi er helt essensielt for velvære. Fedme er ett av de største helseproblemene i det 21. århundre, og tall viser at 65% av verdens befolkning bor i land der det dør flere mennesker av fedme enn av hunger.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Rapporten viser et overforbruk i Europa. Forbruket er 30% høyere enn produksjonen. For å illustrere dette vil det si at dersom hele verden forbruker like mye som Europa, trenger vi ytterligere tre planeter for å innfri etterspørselen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.