Slanke lommebøker, fete forbrukere

Som konsekvens av den øknomiske krisen har fedmen økt på verdensbasis. I krisetider kjøper folket den billigste maten, som også dessverre er den minst næringsrike. I England har forbruket av lammekjøtt, friske grønnsaker og frukt gått ned 15%, mens forbruket av ferdigprodukter som kjeks og pizza har økt.

Tekst: Bente Puig

I England lider 23% av befolkningen av fedme og 61% av overvekt, Skottland følger like etter. I USA er prosentandelen 34 og 75%. Dette viser rapporten «Generación XXL» utarbeidet av analyseselskapet IPSOS, der 84 land er analysert.

Spørreundersøkelsen viste at de prinsipielle faktorene for velvære var solid økonomi (89%), sunt kosthold (81%), fysisk aktivitet (77%) og vektreduksjon (60%). I Spania mener hele 95% at solid økonomi er helt essensielt for velvære. Fedme er ett av de største helseproblemene i det 21. århundre, og tall viser at 65% av verdens befolkning bor i land der det dør flere mennesker av fedme enn av hunger.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Rapporten viser et overforbruk i Europa. Forbruket er 30% høyere enn produksjonen. For å illustrere dette vil det si at dersom hele verden forbruker like mye som Europa, trenger vi ytterligere tre planeter for å innfri etterspørselen.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler