Skyskraperne i Benidorm

SPANIA: Det er lett å legge merke til byen Benidorm! Med sine høyreiste skyskrapere, skiller Benidorm seg ut fra de andre byene på Costa Blanca kysten. Visste du at Benidorm har den største konsentrasjonen av skyskrapere utenfor Manhatten? 

Det er lite som minner om at Benidorm en gang har vært en liten fiskelandsby. De høyreiste skyskraperne strekker seg opp mot himmelen. På avstand ser du ut som et byggverk av legoklosser.  Synet er hverken vakkert eller stygt. Det er rett og slett fascinerende på en sjarmerende måte! Skyskraperne er ikke bare høyreiste søyler, – noen av skyskraperne har ”former” med buede balkonger og avrundede hjørner.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Vi spaserer fra sentrums kjernen, gjennom den gamle delen av Benidorm, – gjennom lav bebyggelse, forbi kafeer og butikker. I enden av gamlebyen, kommer vi ut på en lang strandpromenade.

 

Under et skyggefullt tre, sitter pensjonistene med sine stokker, rullatorer og rullestoler. Strandpromenaden er tilrettelagt for rullende kjøredoninger, – barnevogner så vel som rullestoller! Det er en fryd å sitte i min egen rullestol, –  som jeg bruker til avlastning ved behov. Underlaget er jevnt og forutsigbart. Strandpromenaden ligger et nivå høyere enn selve stranden. Fra de buede utsiktspostene har vi tilskuerplass til å observere strandlivet. Solsengene og parasollene står tett i tett på den første delen av stranden. Her er det lite rom for privatliv.

Min mor og jeg spankulerer videre langs strandpromenaden. Solen er sterk, havet forlokkende. Vi går ned til strandkanten, kaster klærne og avkjøler solvarme kropper med et bad. Bølgene river meg over ende der jeg står med vann til anklene. Så ble jeg først ut i vannet denne gangen også. Vannet er varmt, – ikke forfriskende, men herlig lunket. Bølgene øker i styrke. Litt ufrivillig forlater vi vannet, kler på oss og fortsetter oppdagelsesferden langs strandpromenaden i Benidorm.

Vi spaserer tilbake mot gamlebyen, og finner en koselig fiskerestaurant innerst ved havnen. Her nyter vi utsikten og den idylliske atmosfæren. Vi har utsikt utover hele strandlinjen med de høyreiste skyskraperne i bakgrunnen. Det er et fascinerende syn!

 

Hva synes du om skyskrapere?

 


Dette innlegget er opprinnelig publisert av Anniken Hagen, utgiver av reisebloggen Annikensverden.com. Ønsker du å publisere dine innlegg på www.spania24.no? Da kan du lese mer om hvordan publisere dine blogginnlegg her.
Leave a Reply

Your email address will not be published.