Skulpturutstilling i Fundacion Klein Schreuder

Thomas Anton er tannlege av yrke med egen praksis i Benidorm, men komplementerer med stenskulpturer som han nå stiller ut i Fundación Klein Schreuder i Alfaz del Pi.

Tekst: Bente Puig

Thomas Anton ble født i Tyskland i 1962, og er sønn av den anerkjente skulptøren Philipp Anton. Helt siden han var barn har han vært fascinert av dyr og planter, og bestemte seg tidlig for å bli biolog. Hans kreative sjel førte til håndverk av forskjellig typer, deri¬blant bygging av modellfly for konkurranse. På ungdomsskolen jobbet han på et arkitektkontor der han lagde plansjer og tegninger.

Thomas viste seg å ha mange interesser og et bredt spekter av ferdigheter. På universitetet studerte han medisin, og valgte odontologi (tann¬legestudium). I 1989 fikk han doktor¬grader i odontologi, og i dag driver han egen praksis i Benidorm. For to år siden satte han seg på skolebenken igjen som elev ved Bellas Artes (fine art) ved uni¬versitetet Miguel Hernández i Altea. Det var her han fattet interesse for sten som arbeidsmateriale, og laget 15 skulpturer. Med sin interesse og fascinasjon for or¬ganiske former, naturens skjønnhet og menneskekroppen, går sensualitet som en rød tråd gjennom hans kunstverker.

Ved Fundación Klein Schreuder i Alfaz del pi kan du se 16 av hans skulpturer. Det er åpent søndager kl. 10-14, eller ukedager etter avtale. Inngangsbillett koster 2€. Utstillingen er åpen frem til 11. november. Søndag 30. september er åpningsdagen. Kl. 11 åpner dørene, og det serveres vin og tapas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.