Skrubb, peeling eller fruktsyre peeling?

Noe som mange av oss kvinner bruker hjemme regelmessig er diverse skrubbprodukter.

Tekst: Renate Klaui

Både for kroppen vår og ansiktet er skrubb er en enkel og effektiv måte å fjerne døde hudceller på, uten å gjøre en kosmetologisk behandling. Skrubb hansker, salt skrubb, oljeskrubb: alt er tilgjengelig på apoteket og alle typer hud har en passende variant. Dette siste er veldig viktig, sørg for at du alltid kjøper skrubb egnet for din hudtype.

En skrubb er et stoff som blir prosessert for å gni huden. Kornene er ofte knuste frukt kjerner, knust stein eller jojoba perler. Ved å bruke en skrubb fjerner man det øverste laget av døde hudceller. Som resultat føles huden mykere. En trenger bare å bruke en liten mengde av produktet på huden, massere med sirkulære bevegelser til den er innarbeidet. Deretter tas restene bort, gjerne med en klut.

Ønsker du å dyprense huden trengs det litt sterkere behandling. Man må huske på at under overflatelaget er det flere lag der døde hudceller tetter. For å koimme til disse lagene kan en bruke “peeling” . En peel forbedrer hudens kvalitet, det vil si øker kollagenet og de elastiske fibrene i selve lærhuden. Dette gir huden et yngre og friskere preg, reduserer rynker, arr og pigmentflekker. En peel gjør ikke huden tynnere. Med peeling arbeider en dypere i huden enn ved skrubb som kun består av slitende komponenter. En peeling påføres likt og må trekke før den blir massert og fjernet.

Men det beste, mest effektive peeling er basert på en fruktsyre peeling. Fruktsyre peeling arbeider på grunnlag av syrer, slik som melkesyre eller sitronsyre. Dette er den tynnere epidermis, stimulerer kollagens surhet og forbedrer blodsirkulasjonen. En fruktsyre peeling anbefales spesielt for aldrende hud, pigmentflekker, aldersflekker og arr. Denne behandlingen består av forskjellige konsentrasjoner av 8%, 15% og 30% og har det beste resultat man tar behandlingen av seks ganger. Vær oppmerksom på at etter fruktsyre peeling trenger huden å hvile for å gjenopprette normal tilstand.Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.