Skjønnhet Mote Trend – Kninkles: Rynkete knær

Som om vi kvinner ikke har nok komplekser for utseende som det er, basert på skjønnhetsidealer og ytre besettelser, er det nylig satt søkelys på et nytt punkt der vi – med kritisk blikk – bør se på . Det heter “kninkles”. En kombinasjon av ordene “knær” og “rynker”, dvs.: rynkeknær.

Selvfølgelig skal ikke dette være et fokuspunkt. Men det er utvilsomt kvinner som misliker sine rynkete kne, kvinner som lar være gå med korte bukser eller skjørt over kneet . Hvis det er den eneste grunnen, så er det åpenbart synd. Spesielt siden disse rynkene – som alle andre rynker – kan reduseres ved de mange operasjoner og kosmetiske behandlinger som kan tilbys i dag. Så spesielt for alle som irriterer seg over at knærne har fått et litt eldre utseende med rynker, vil jeg gi deg noe gode råd.

“Kninkles” oppstår i løpet av årene, og ligner på rynkene vi får på albuene. Veldig logisk, fordi funksjonen for et kne og albue er den samme, slik at huden også i dette området eldes på samme måte på disse stedene, fordi vi trenger mer hud der enn andre steder, slik at vi kan bevege beina og armene. Når huden blir eldre bli den slakkere, rynker er derfor desto mer slående. Spesielt magre kvinner har større risiko for å få disse rynkene enn fyldigere damer fordi det lille fettet bak, gjør huden strammere selv om vi blir eldre.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Radiofrekvensterapi er igjen en god metode som takler rynker. Jeg sier ikke at de helt vil forsvinne, men de vil reduseres. Det samme gjelder naturligvis også andre steder på kroppen der rynker vises.

Selvsagt bør du også vise dine knær ekstra kjærlighet. God hudpleie med fuktighetskremer er alltid anbefalt. Men også for å beskytte mot solen (for å unngå dehydrering) og styrking av muskelen. Over kneet finnes måter å holde huden stram og smidig. Den berømte “squat” treningen er den mest effektive i dette tilfellet. Men, kjære damer, “kninkles “ er fortsatt ikke det første punktet vi bør bry oss om? Selv i kjendisverdenen er ikke knærne førsteprioritet. Mang en filmstjerne eller modell viser sine rynkete knær uten å¨skamme seg. Og la oss innse det, vi foretrekker et strålende ansikt og en sunn kropp framfor stramme blanke knær, eller ….?


Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Akutelt Spania nr.1 2013


Leave a Reply

Your email address will not be published.