SKJØNNHET – MOTE – TREND i Spania

Ta vare på huden nå som vinteren sakte men sikkert nærmer seg. Om sommeren er de fleste nå klar over viktig hudpleie er, takket være de mange medier som hvert år gang på gang understreker hvor farlig solen er og hva konsekvensene kan være. Men det betyr ikke at huden vår i vinterhalvåret ikke trenger oppmerksomhet. Faktisk, den lave luftfuktigheten og konstante temperaturendringer om vinteren forårsaker en forferdelig tørr hud.

Av Renate Klaui – Beautypoint

Du kommer fra kulde inn i et oppvarmet hus, står lenge i en varm dusj eller nyter et varmt bad. Deilig, selvfølgelig, å bli varm etter en kald dag, men det er ikke så veldig bra for huden. Det vil si, hvis du ikke bryr deg om å ta noen forholdsregler! Den lave luftfuktigheten gjør at fuktigheten i huden din fordamper raskere enn normalt, dette skaper mangel på fuktighet i stratum corneum, det øverste laget av huden som følge av hudfett og døde hudceller. Spesielt ansiktet, overarmer og ben er ofre for denne uttørringen.

De får såkalte krokodiller ben, huden flasser på armene og du risikerer sprukne flekker på kinnene. Nesten alle blir plaget av dette hvis du ingenting gjør for å hindre det. Heldigvis er det ikke bare å forhindre, men også for å bekjempe. Det er alltid fint velprøvde “kjerringråd” og selvfølgelig profesjonelle behandlinger utført av spesialister. Målet er det samme, nemlig å gjenopprette fuktighetsbalansen. Dette kan gjøres ved hjelp av en tur til din skjønnhetssalong eller på lengre sikt, med gode “kjerringråd”.

Tips og triks:

Til vinterbruk må dere unngå kremer basert på vann, men bruke olje. Den gir deg et beskyttende lag på huden, og forårsaker at fuktigheten blir bedre bevart. Bruk for eksempel mandelolje eller olivenolje. Også en fuktighetsgivende maske er veldig bra for tørr hud, men før du setter i gang bør du bruke en børste eller salt slik at du får fjernet døde hudceller. Dermed trenger masken dypere inn i porene.

1. Unngå såpe produkter: De forårsaker at oljer løses opp raskere.
2. Bland to kopper havregryn med varmt vann til en velling. Havregryn har en beroligende effekt.
3. Spis mettet fett: f.eks laks, makrell, avocado og nøtter.
4. Spis masse vannrike frukt og grønnsaker: agurk, gulrøtter, melon og ananas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.