Skiferie i Andorra

Som en liten klatt mellom Spania og Frankrike ligger det der, Andorra. I sammenlikning med mange skidestinasjoner i Europa, kommer Andorra svaert gunstig ut. Fire store destinasjoner å velge mellom, samt mange alternativer i hver av dem, gjør at mulighetene er mange, helt fra nybegynnerstadiet til avanserte og godt trenede utøvere. Som feriested, utmerker Andorra seg med et livlig nattliv og tollfri sone.

Soldeu El Tarter
Dette er trolig den mest kjente plassen for skisport i Andorra. Her finner du gode muligheter for ¨utøve alpinsport og snowboard. Her kan også nybegynnerne boltre seg i enkelt terreng. De mer avanserte foretrekker å sette utfor Pic d’Encampadana. For skibrettkjørerne, er Soldeus halfpipeløyper med på å gjøre stedet til et svært populært sted i Andorra.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Pas de la Casa
Ønsker du deg virkelig i høyden, hele 2500 meter over havet, velger du dette stedet, lokalt vanligvis omtalt som “Pas”. Her finner du vanligvis god snø langt ut i mai måned. Her finner du også Grau Roig, løypen for de mest avanserte.

Pas de la Casa
Encamp, Andorra
http://www.guiapas.ad/

Arinsal and Pal
Arinsal og nærliggende Pal tilbyr gode muligheter for både nybegynnere og den litt trenede skiløper. Arinsal har en betydelig lokalbefolkning er her er det liv året rundt, ikke bare i vintersportssesongen, som ofte er tilfelle på andre populære steder. Kombinasjonen med andre aktiviteter enn bare ski, er derfor god her. Byen La Vella har en rekke taxfri-butikker og andre forretninger.

Ordino
Ordino er nordvendt og har vanligvis en svaert god snøkvalitet. Som i Arinsal har også Ordino en forholdsvis stor lokalbefolkning. Ordino blir derfor valgt av mange som ikke har prøvd seg på ski før. Skulle denne sporten ikke fall i smak, er det andre ting å ta seg til. Ordino har som i Arinsal, gode tilbud til de yngste. La Vella ligger innenfor rekkevidde, og det er gode kommunkasjoner dit. Ordino har alle vanskelighetsgrader. I tillegg fi nner du en 10 kilometer løype beregnet på langrenn.
Ordino Andorra


Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania utgave 2 i 2009.
Leave a Reply

Your email address will not be published.