Ski og fotball i Spania

De fleste av oss forbinder nok Spania med sol og strand, men landet er faktisk også en stor skidestinasjon. Nord i landet på grensen mot Frankrike finnes det flere skibakker du kan boltre deg i, men landets største resort ligger helt sør i landet i Sierra Nevada.

Sierra Nevada ligger veldig nær den spanske solkysten, og i månedsskiftet mars/april kan du kombinere en strandferie med både storby- og skiferie hvis budsjettet og kreftene strekker til. Vi anbefaler at du flyr inn til Malaga, siden dette er en av de spanske flyplassene mange lavprisselskaper benytter seg av.

Granada er en flott base

Det kan allikevel være greit å fokusere på én ting om gangen, og i Granada finner du både spansk småbysjarm, rimelige tapas og landets største skiresort ca. én times kjøring unna. Etter en lang dag i bakken eller sightseeing i byen kan du slappe av med noe å drikke eller spise på en av byens mange bevertningssteder. Granada er nok mest kjent for Alhambra-komplekset som allikevel er så populært at du bør planlegge besøket ditt flere måneder i forveien.

Granada har også et brukbart fotballag som har hatt for vane å rykke opp og ned mellom de to øverste divisjonene de siste sesongene. Denne sesongen ligger Granada i skrivende stund på 3. plass i 2. divisjon, og laget kjemper derfor om et nytt opprykk til La Liga. Derfor får du ikke markedets beste odds i øyeblikket ved å tippe at det neste sesong igjen blir kamper mot storlag som Atlético Madrid, Real Madrid og Barcelona. Skulle laget greie opprykket, blir det nok en kamp for å beholde plassen i La Liga neste sesong, men du som besøkende kan i hvertfall kose deg med at spillerne og lagene blir langt mer attraktive.

Sierra Nevada kan nås på dagstur

Hvis du vil kombinere ski- med byferie er det ingen grunn til å bo like ved skiløypene i Sierra Nevada. Disse kan nemlig enkelt nås med en daglig skibuss fra busstasjonen i Granada, eller du kan selvsagt også benytte ditt eget kjøretøy. Trafikken kan bli travel i helgene og populære høytider, og vi anbefaler derfor at du står på ski i uka og tar sightseeingen i Granada eller en annen by i helgene. Få ting er nemlig mer irriterende enn å tilbringe halve dagen i bakken i kø, og hvis du f.eks. skal feriere i to uker kan du gjøre ferien langt triveligere med litt planlegging.

Sørkysten tilbyr sol hele året

Vi kan vedgå at du kanskje ikke bør legge deg på stranden i slutten av mars, men helt sør i landet kommer du garantert til å merke at våren er i anmarsj. Malaga er verdt et besøk i seg selv og har de siste årene gjennomgått en omfattende restaurering som har gjort byen til en av landsdelens mest attraktive. Nordvest for Malaga ligger Sevilla, og en god idé kan være å begynne eller avslutte ferien her. Sevilla er nemlig et av landets mest populære reisemål og kan skryte av å være den mest solrike storbyen i Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.