Skatteetaten stengte vinbodegaen til stjernekokken Sergi Arola

Stjernekokken Sergi Arola ser seg nødt til å stenge sin restaurant Gastro i Madrid etter at skattevesenet stengte restaurantens vinbodega på grunn av gjeld til offentlige etater på tilsammen 340 000 euro. Restauranten ble åpnet av paret for fem år siden, og har to stjerner i Michelin-guiden.

Tekst: Bente Puig

– Det er takken jeg får etter å ha representert landet i så mange år, sier den katalanske kokken på vei til Paris der han begynte som kokk for Hotel W Opera for et år siden. – Vi hadde 40 gjester som satt og spiste når kemneren kom og stengte bodegaen, sier kokkens kone Sara Fort som er hovmester ved restauranten. Fort, som nylig er kåret til finalen som beste salongsjef i Premios Nacionales de Gastronomia, melder at restauranten foreløpig vil holdes stengt.

– Hvordan kan vi åpne hvis vi ikke har vin, sier hun og melder at paret de siste åtte månedene har forsøkt å betale tilbake gjelden med 2500 euro per måned, etter å ha gjort en overføring på 40 000 euro i fjor. Paret har lagt godviljen til, men dette er ikke godt nok for skatteetaten som ber om kausjonist, noe paret ikke har. – Alle mine eiendommer er inkludert i denne restauranten, sier Fort som er inneforstått med å begynne på “scratch” dersom de ikke kommer til en løsning.

Leiebil Alicante – Garantert billigst

Sergi Arola har også en gastrobar, Vi Cool, i bydelen Huertas i Madrid, som han åpnet i 2011, i tillegg til restauranten han har i bydelen Chamberi. Sergi Arola var elev av den kjente kokken Ferrán Adria, og er en av de mest kjente kokkene på spanske tv-skjermer. Han ledet programmet “Esta cocina es un infierno”, et realityshow der spanske kjendiser som Bárbara Rey og Bienvenida Pérez fikk opplæring i tilberedelse av kulinariske kunstverk av stjernekokken selv.
Leave a Reply

Your email address will not be published.