Sjøpinnsvin mot akne

Selskapet Biomar Microbial Technologies i León har avslørt at ekstrakter fra sjøpinnsvin har hittil ukjente kosmetiske egenskaper. Ekstraktene skal ha desinfiserende egenskaper og dermed god effekt på fet hud og akne.

Tekst: Bente Puig

Selskapet går nå sammen med Infinitec Activos i Cataluña og utvikler en krem mot akne. – Denne mikroorganismen tatt fra sjøpinnsvin har veldig god effekt på aknebakterien, og har ingen bivirkninger eller allergifremkallende egenskaper, sier lederen for forskningsprosjektet Antonio Fernández. Produktet skal lanseres i 44 land, og forventet årsomsetning de første tre årene er beregnet til 200 000 euro.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Biomar Microbial Technologies er et selskap som produserer biologiske medisiner basert på fermenterte bakterier, sopp og gjær. De kultiverer også celler fra pattedyr for kliniske studier. De er spesialister på naturlige marine ekstrakter, med hensikt å utvikle og oppdage nye ekstrakter og blandinger.

Per i dag har selskapet en samling med 60 000 marine mikroorganismer som blir regnet for verdens største samling. De har akkurat investert 2 millioner euro for å bygge ut fabrikken.
Leave a Reply

Your email address will not be published.