Sjokolade eller varme stener?

En kvinne ville ikke være en kvinne om hun ikke nå og da “smeltet” ved tanken på sjokolade. Tenk deg tv-reklamene der kremet, skinnende sjokolade gir oss vann i munnen eller filmen “Charlie og sjokoladefabrikken” der nesten alt er laget av sjokolade. Har vi ikke alle noen ganger hatt en hemmelig drøm om å ta en dukkert i sjokolade og sporadisk nippe litt mens vi svømme runder?

Tekst: Renate Klaui, Beautypoint

Vel, det sistnevnte er kanskje litt overdrevet, og til slutt enda mer kvalmende, men det er nå en litt mer subtil måte å nyte sjokolade på. Tenk deg at varm smeltet sjokolade spiller den ledende rollen i en massasje? At hele kroppen blir massert med milde væsker og den deilige lukten av kakao? Er ikke det en trippel avslapning …..?

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Tro det eller ei, dette er “ The Hot Chocolate Massage.” Dette er den ultimate velvære for huden. Varm sjokolade brukt som massasjeolje er et aktivt stoff som sikrer bevaring og forsinket aldring av huden. I tillegg blir vår lykkefølelse optimalt stimulert av endorfiner (et lykke hormon) som finnes i kakaoen.

Mens vi som unge jenter lærte at søtsaker ikke var bra for huden vår, kan vi i dag gni inn hele kroppen vår med sjokolade uten at det er dårlig for oss. Du vil også føle at etter denne massasjen blir det som å flyte på en rosa sky. Kanskje lukten av kakao kan karakteriseres som en bivirkning, for hva kan hindre deg etterpå å ta en varm sjokolade? Og slik bør det også være!

Frister det fortsatt ikke med sjokolade, kan du heller velge en avslappende massasje der varmekilder er den viktigste essensen? Varme stener er et flott alternativ. Spesielt når det blir kaldere ute, er det fint for kroppen vår med varm olje og varme steiner som knar. Dette er en svært effektiv måte å få våre muskler til å slappe av ettersom de er varmet opp. Denne massasjen er derfor spesielt smart hvis musklene våre er spente for eksempel pga stress.

De oppvarmede steiner blir plassert på nodene på kroppen, inkludert håndflatene og ryggraden. Varmen sikrer deretter en bedre blodsirkulasjon og forbedrer eliminering av avfall. Denne massasjen ble oppfunnet i 1993 og det er i hovedsak i badstuer og skjønnhetssalonger den har blitt svært populær de siste årene, og det med rette!


Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.
Leave a Reply

Your email address will not be published.