Siste nytt i fra Spania

Markedet i La Nucía med variert tilbud
Det nye markedet i la Nucía, som holder til på industriområdet La Alberca, er både større og mer populært enn noensinne. Tilbudet er også markant bedre enn tidligere. Variasjonen av tilbydere er stort, og det meste er nye varer, i motsetning til nabomarkedet på industriområdet Pla de Terol i Polop som er et vaskeekte rastro, altså bruktmarked.

Markedet i La Nucía har flere serveringssteder, med det største anlagt inne på gårdsområdet. De har en koselig og solfylt uteplass omringet av sauefjøs og eselstall. For tre euro kan de minste få en rundtur på eselryggen. Her kan foreldrene nyte en kaffe i fred og ro mens norsktalende Sofia tar seg av de minste på eselryggen. Barna kan også få mate eslene, klappe dem, eller se på hønene og geitene på den gamle gården. Et utmerket sted å tilbringe en søndags formiddag. Markedet holder åpent hver søndag fra kl. 9 om morgenen til kl. 14.00 om formiddagen.


Julemarked i Alicante
På rådhusplassen i Alicante er det også i år julemarked og skøytebane hver dag frem til 6. januar. Banen er åpen hver dag fra 10 til 14 og 16 til 22, og på lørdager er banen åpen helt frem til kl. 24.00. Det koster 4 euro per halvtime. For andre året på rad har julenissen satt opp sin nissebolig i La Ereta-parken for å personlig ta i mot alle barns ønskelister til jul hver søndag klokken 12.00. Nissehuset er åpent fra kl. 10.00 til 14.00 og 16.00 til 21.00 på hverdager, og kl. 10.00 til 22.00 lørdager og søndager. Det koster 4 euro å komme inn, og tiden er ubegrenset. I tillegg til å formidle sine juleønsker til nissen, kan barna her fritt bruke alle hoppeslott og basseng med fjernstyrte båter som er installert i parken. Både i parken og rådhusplassen er det salg av vafl er, pannekaker,
godteri og candy fl oss. Det er også show med tryllekunstnere og diverse teateroppsetninger.


Murcia-hoteller best i kvalitet og pris
Nettsiden hotel.info har kåret Murcias hoteller som best i test når det gjelder sammenheng mellom pris og kvalitet. Kåringen er basert på over 5 millioner brukeres referanser go vurderinger av overnattingssteder i Spania. Brukerne har gitt poeng fra 1 til 10 på overnattingssteder med mellom to og fem stjerner. Murcia-hotellene fi kk et gjennomsnitt på 8 poeng av forbrukerne, og leder an foran både Málaga og Valencia. Madrid og Barcelona fikk henholdsvis 7,34 og 7,21 poeng. På bunnen av listen kom Gran canaria med 6,9 poeng.


Verdens beste ost er fra La Mancha
Osten Gran Reserva fra Dehesa de los Llanos er kåret til verdens beste ost i den prestisjetunge konkurransen World Cheese Awards som ble holdt i Birmingham i november. Den ble valgt ut av 2700 oster fra hele verden. Det er første gang en spansk ost blir kåret til verdens beste. World Cheese Awards er en internasjonal konkurranse som holdes hvert år, der 255 dommere fra hele verden bedømmer ostene. Dommerpanelet har beskrevet osten som «en ost som gjør inntrykk, lys, med høy karakter, harmonisk med lang og aromatisk avslutning».


Ford øker produksjonen med 80%
Ford i Almussafes (Valencia) vil fra og med 2013 øke produksjonen med 80%. Presidenten i konsernet, José Manuel Machado, bekrefter produksjon av 280 000 biler av typen Kuga og Transit for neste år, og 300 000 for 2014. Dette skjer i forbindelse med økt eksport av Kuga til 72 land verden over. Alt i alt investerer Ford 1,1 milliard euro, hvorav 230 millioner i Kuga og 582 millioner i Ford Transit. Ford i valencia har tidligere produsert kun små modeller av Ford som Ka og Fiesta. Ford står i dag for 17% av all eksport i Valencia-regionen. 129 firmaer er leverandører til Ford, noe som sysselsetter 12 000 personer i privat sektor.


Direkte rute Murcia-Kina
Rådmann i Murcia rådhus, Joaquín Moya-Angeler, meddelte nylig at kinesiske myndigheter er interessert i å opprette direkte flyrute mellom Kina og Murcia, og avslørte samtidig planene om å anlegge instituttet «Confucio» i Murcia. Instituttet vil tilsvare det spanske Instituo Cervantes som finnes i flere land, og skal brukes for å fremme kinesisk språk og kultur. Begge prosjektene inngår i programmet «Murcia International City» som rådhuset starter i januar. Programmet er ment for å styrke handelen med land som har økonomisk potenisiale og stor forretningsaktivitet. Moya-Angeler uttaler at den kinesiske ambassaden i Spania ønsker å opprette flyruten så snart Corvera-flyplassen åpner.
Rådmannen understreker at bare i Murcia sentrum bor det 4000 kinesere, og totalt 9000-10 000 i hele Murcia-regionen.


Våt høst i Valencia-regionen
Synes du det har regnet mye i høst? November slo alle rekorder i Valenciaregionen. Gjennomsnitts nedbørsmengde var 110,3 liter per kvadratmeter, nesten dobbelt så mye som gjennomsnittet i perioden 1971 til 2000. November startet med høye temperaturer med en topp søndag 4. med 25 grader i Alicante og 30 grader i Oliva og Safor-området i valencia. Det var først i slutten av november at temperaturere falt og førte til de første snøfall i regionen samt vinder på opptil 100 km/t. Selv om gjennomsnitts nedbørsmengde var 110,3 per kvadratmeter, opplevde mange kommuner helt optil 450 liter per kvadratmeter. Dette var tilfellet for Villalonga (Valencia), L’Orxa, La Vall de Gallinera, La Vall de Alcalá, La Vall de Laguart og la Vall d’Ebo (Alicante). Vi har også hatt kraftig uvær i form av lyn og torden. I perioden 18. til 19. november ble det registrert 4797 lyn, hvorav 1321 falt mot jorden og resten i havet. Siden 1971 er årets november
måned den syvende mest regntunge, og den nest våte siden 1989.

Leave a Reply

Your email address will not be published.