Siste nyheter fra Spania

Spania mål for sexturisme
I kjølvannet av den økonomiske krisen i Spania har prostitusjon og hvit sex slavehandel økt betydelig. I en artikkel publisert i New York Times kunne vi nylig lese at i La Jonquera (Girona) har håndverk og keramikk produksjon måttet vike for prostitusjon, og de hevder samtidig at Spania er den nye destinasjonen for sexturisme.

Rapporter viser en økt etterspørsel etter seksuelle tjenester blant unge turister. La Jonquera, en landsby i grenseområdet mellom Spania og Frankrike, var tidligere en by der langtransportsjåfører hvilte ut og franske kjøpmenn handlet håndverk og skinnvarer.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I dag er det prostitusjon som er den største forretningen. En rapport fra 2010 viserat mellom 200.000 og 400.000 kvinner driver prostitusjon i Spania, og tallene bare vokser. Hvit slavehandel er big business blant øst-Europeiske bander, som har gått til det ekstreme å tattovere kvinnene med strekkoder for å holde orden på den enkelte kvinnes gjeld til trafikkantene.

Tusenvis av kvinner blir lurt og tvunget til å selge sex ved bordeller, private hjem, langs veiene og på diskoteker. Sexslavehandel blomstret opp på 90-tallet da russiske kvinner søkte lykken i andre land etter Sovjetsfall i 1991.


På konkurstoppen
Bare i årets første kvartal er 254 firmaer i Valenciaregionen erklært insolvente, 25% flere enn året før. Valenciaregionen liger dermed på toppen over konkurser etter Cataluña. I Spania i sin helhet ble 1665 firmaer slått konkurs i perioden januar til mars i år, 21% fler enn året før.


Slottet senker lønningene
Det spanske kongelige slott kutter utgifter i drift og representasjon, og setter ned lønningene til elleve av sine nærmeste medarbeidere. På denne måten spares 170.000 euro i året. Kilder ved slottet ser ikke bort fra at det også vil kuttes i de kongeliges gasjer. Sannsynlig er det med kutt i prinsesse Cristinas goderi og med at hun fra 12. oktober i fjor ikke lenger deltar i offisiellerepresentasjoner for slottet. Det er heller ikke usannsynlig med kutt i kongens lønn.

Det blir derimot ikke kutt for de som mottar minstelønn. Kong Don Juan Carlos er opptatt avdagens arbeidsledighetsproblem, og vil på denne måten unngå å si opp medarbeidere. Idet hele vil de årlige utgiftene til det kongelige slott reduseresmed 2,01% fra 8,43 millioner euro til 8,26 millioner euro. Det spanske kongehuset er det kongehuset i Europa medlaveste utgiftsnivå.


Carrefour fryser lønningene
Butikkjeden Carrefour har vedtatt å fryse lønningene til de 6400 medarbeidernede har på lønningslisten vedde 154 supermarkedene Express og Market i Spania. Dette som følge av omsetningssvikt ved nevnte supermarkeder for regnskapsåret 2011, som var lavere enn regnskapsåret 2010. Lønnen vil fryses til mellom 12.100 og 14.411 euro ut dette året. Carrefour har tidligere kuttet kostnadene ved blant annet å forhandle nye leieavtaler og strømbesparende innretninger.


Banderas i 33 dager
Den spanske skuespilleren Antonio Banderas tolker rollen som Pablo Picasso i filmen “33 Días” som omhandler kunstnerens liv. – Jeg gleder meg til å representere en mann som vokste opp et stenkast fra der jeg vokste opp, sier skuespilleren fra Málaga, – han var veldig malageñer, veldig andaluser, ikke veldig eksentrisk, men heller ikke sjenert! Banderas møtte ved en anledning Picassos datter Paloma i Los Angeles for noen år siden som kunne bekrefte at Picasso, til tross for mange år i Paris,aldri vek fra sine røtter.

– Kunsten var ikke en jobb for Picasso, det var hans hobby, han kunne ikke stoppe, det var en livsnødvendighet, uttalte Banderas nylig. “33 Días” skal regisseres av Carlos Saura, og handler om da Picasso laget Guernica, i et Spaniapreget av borgerkrig i 1937. Filmen omhandler også hans forhold til fotografen Dora Maar som han fikken datter med. Dette er tredje gangen Banderas arbeider med filmregissør Carlso Saura. – Jeg er veldig glad i han som person, og jeg beundrer han som regissør!


Lady Gaga til Barcelona
6. oktober kommer den ekstravagante, fem ganger Grammy prisvinner, til Palacio Sant Jordi i Barcelona. Verdensturneen “The born this wayball” starter i Australia. Deretter går turen til Asia før stjernen kommer til Europa til høsten. Sofia (Bulgaria) 14. august er første stopp i Europa. Ifølge Lady Gaga selv er turneen preget av elektro-metall-pop-opera. Billetter til konserten i Barcelona legges ut 19. april og koster mellom 55 og 95 euro.


Pitingo etterlyst for terrorisme
Å søke visum til USA er som regel engrei sak, men for den kjente spanske sangeren Pitingo ble ikke saken like grei. Hans navn, Antonio Manuel Álvarez Vélez, sto nemlig oppført på USAs liste over de mest ettersøkte terrorister, og Pitingo fikk følgelig avslag på søknaden.

Sangeren måtte dermed avlyse den utsolgte konserten i Grand Ballroom ved ManhattanCenter i New York, og tapte 18.000euro. Pitingo har nemlig samme navnsom en ettersøkt terrorist som amerikanske myndigheter etterlyser. Pitingo på sin side tar det hele med fatning og ønsker ikke å anmelde saken.


Sand fra Albacete
Mallorca er kjent for lange, fine sandstrender, og våren er tid for opprydning og påfyll av sand. Ukjent for de fleste er at sanden faktisk kommer fra Albacete. Sanden blir silet, slik at den skal ligne mest mulig på den fine baleariske sandtypen, før den blir fraktet med store skip til de baleariske øyene. Hvert år fraktes hele 11 000 tonn sand til øyenes kyst. Skipene forankrer utenfor kysten, og med lange flytende rør blir sanden fraktet til stranden.


Milliontap for mobilselskapene
Mobilapplikasjonene for gratis sms, som for eksempel WhatsApp og Chat On, gir store tap for mobilselskapene verden over. Tapet beregnes til rundt 18 000 millioner euro i 2012, 5 000 millioner mer enn i fjor. En av de ansvarlige bak WhatsApp, Brian Acton, forsvarer sin service funksjon med at flere mobilkunder tegner abonnement med fast tariff som følge av den nye trenden med gratis applikasjoner, og at selskapene på den måten tar igjen for tapt sms omsetning.


Rioja tapte terreng i påsken
La Rioja var blant de minst foretrukne reisemålene for påsketuristene i år, viser en undersøkelse utført av HomeAway.es. Undersøkelsen tar utgangspunkt i påsketurister som leierbolig i påskeferien. Til dette formålet var det Andalucía som lå på toppen av ønskelisten. 34,2% av de besøkendepå HomeAways nettsider søkte på Andalucía, etterfulgt av Valencia (16,6%) og Cataluña (16,2%).


Under fattigdomsgrensen
Tall fra sosialkontoret i Torrevieja viser at hele 10 000 personer mottok hjelpestønader i 2011. Tallene viser også at 300 familier lever under fattigdomsgrensen på 5000 euro i året, men her mistenkes store mørketall da mange vegrer seg for å be om hjelp. Dette er et økende problem som stiger i takt med større arbeidsløshet som nå på landsbasis ligger på over 23,5%. 5.300.000 mennesker i arbeidsfør alder er nå uten jobb i Spania. Blant ungdom er arbeidsledighetsprosenten hele 48%.


Ny togforbindelse på kysten
Det er vedtatt å utvide tognettet langs kysten, med byggestart 2014. For Alicantes del vil dette gjelde direkte linje med flyplassen El Altet, som også forbinder Costa Blanca kysten med Almería, Málaga og Algeciras i syd.


Sove på hotel
Nettsiden hotels.com har gjort en spørreundersøkelse blant sine brukere om søvnkvaliteten ved hotellovernatting. Over halvparten av de reisende, 53%, svarte at de bruker tv´n som sovemiddel, mens over en tredjedel, 37%, sier de foretrekker å lese en bok før de slukker lyset. Engelskmennene tar ingen sjanser; over halvparten sier de bruker sovepille når de overnatter på hotell.


Mister turister
Ifølge beregninger fra Exceltur vil flyplassen i Alicante El Altet miste 113.671 turister i 2012 på grunn av regjeringens nye skatte- og avgiftssystem for flytrafikk. El Altet vil være blant de flyplassene i Spania som blir mest berørt av avgiftene ved siden av El Prat i Barcelona som anslagsvis vil miste 1,16 millioner passasjerer,etterfulgt av Barajas i Madrid med 945.115 færre turister. Deretter følger Palma på Mallorca (268.567), Málaga (146.616), Kanariøyene (128.240) og Tenerife (100.390). Ifølge analysebyrået Exceltur kan den nye skattepolitikken resultere i et totalt tap på 2,87 millioner turister, som også betyr 1.636 millioner euro i tap i turistenes forbruk. Med avgiftsøkningen har ikke flyselskapene annen mulighet enn å legge på flybilletten. Turistene lar ikke være å reise av den grunn, men reiser til rimeligere reisemål som Marokko, Tyrkia og Hellas.


Innsamling for syk fire-åring
4 årige Keira fra Villajoyosa lider av cerebral parese på grunn av surstoffmangel under fødselen. Keira er hardt rammet og kan blant annet ikke gå. Familien ber nå om hjelp til å kunne gi 4-åringen behandling i Florifa USA. La Nucía kommune har i samarbeid med familien startet en innsamlingskampanje av plastkorker som senere selges til resirkulering i Ibi. En annen familie i Zaragoza gjorde det samme for en tid tilbake, og samlet på den måten inn 100.000 euro som gikk til operasjon i Boston for en hjertesyk jente. La Nucía kommune har bare de siste 20 dagene samlet inn to store containere med plastkorker.

Kampanjen startet i september i fjor, og hver uke sendes en mengde plastkorker med lastebiltil resirkulering. Keira har siden 6m[neders alder fått fysioterapibehandling.De to siste årene har hun gjennomgått intensiv terapi med bruk av en ortopedisk drakt kalt “Thera suit”.Keira har hatt god nytte av terapien, og familien er overbesvist om at med hard innsats og viljestyrke vil Keira kunne klare å gå og leve et tilnærmingsvis normalt liv. Behandlingene må gjøres i Florida i USA, og disse er kostbare.


Spennende fremtid
The golden age” er en plan for fremtiden. Gjennom bruk av musikk og sang, samt informativ fortelling vil Kenny Corris og Torben Thoger, sammen med Lærke og Mette Lundgi deg en ny og utfordrende presentasjon i Forum Mare Nostrum i L’Alfas del Pi, lørdag den 21. april fra kl. 10.00 til kl. 17.00.

Showet heter “Into the 5th dimention” og inviterer til en oppdagelsesreise igjennom en ny dimensjon av lysenergi, slik at du kan nå det høyeste nivå i din bevissthet. Med videopresentasjoner,sanger, fremtidsutsikter og en positiv agenda, vil du få den opplysning du søker etter for å bli kvitt frykten, og få en grundig utforskning av denne muligheten til å møte fremtiden og alt det vil bringe oss, heter det i en pressemelding fra Torben Thoger som er kjent som komponistog filmskaper med internasjonal suksess innen musikk og film.

KennyCorris er et anerkjent klarsynt medium og life coach som har jobbet med spiritualitet i 50 år. Mette Lunder en suksessrik reconnective healer og life coach. Lærke Lund er en talent fullsangerinne. Ønsker du mere informasjon, se nettsiden www.kennycorris.net, eller ring 686 361594/687 333 967.

Billetter koster 25€ og kan kjøpes på Clínica Pacaog Bistro MAYA i Albir. Facebook: www.facebook.com/goldenage2012show


Leave a Reply

Your email address will not be published.