Sirkus Bárcenas fortsetter……

Som jeg skrev i forrige artikkel fikk Luís Bárcenas (PPs tidligere økonomiansvarlige) beskjed om å levere inn sitt pass til politiet, da de frykter for at han skal forlate landet. Dette likte han dårlig, og fortsetter av den grunn å gjøre det hett for sitt tidligere parti.

Tekst: Nina Victoria Berg

Mandag 18. februar skrev avisen La Gaceta at advokat Alberto Duran hadde tillatt seg å bryte opp låsen og tømme kontoret til Bárcenas i PPs lokaler i Madrid. PP hevder imidlertid at Bárcenas ikke har hatt kontor her. Advokat Duran tømte kontoret for alt inventar og tok også med seg Bárcenas’ to PC’er. Bárcenas på sin side valgte å anmelde dette til den nærmeste nasjonale politistasjonen der han bor.

Politiet sendte straks sine folk for å undersøke saken. Bárcenas sa at advokaten har gjort dette helt uten hans samtykke, og at han også har tatt med seg personlige effekter fra Bárcenas’ ”eiendom”.

Videre forteller han i sin anmeldelse at da han ringte til PPs kontorer i samme bygning, fikk han som sant var, beskjed om at hans tidligere lokale var blitt tømt samme dag.

På formiddagen troppet derfor politifolkene opp for å verifisere anmeldelsen til Bárcenas, og fikk da beskjed om at Bárcenas ikke har noen lokaler i denne bygningen, og de måtte gå med uforrettet sak.

Bare noen timer senere stod det å lese i elpais.com at politiagenter fra det nasjonale politiet holdt på med å inspisere og ta fingeravtrykk på kontoret til den tidligere økonomisjefen Bárcenas for å undersøke det anmeldte innbruddet. Men både partiet og politiet nektet da de ble konfrontert med denne nyheten, og saken ble umiddelbart endret.

Fra PPs side fortsetter de å nekte for at Bárcenas de siste årene har hatt kontor i denne bygningen, og at det derfor heller ikke har vært noe innbrudd i noe kontor.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Videre nekter alle som blir spurt å ha noe med denne saken å gjøre for å unngå å måtte møte i retten. De samme kildene forteller at når Bárcenas sluttet som økonomisk ansvarlig i partiet i 2009, ble alle hans tidligere kontoreiendeler flyttet opp i tredje etasje (i den Andalusiske salen).

Siden den tid er det kommet ut mange forskjellige opplysninger fra partifeller som daglig jobber i denne bygningen om at de ikke har sett snurten av Bárcenas, verken for å revidere papirer eller jobbe. Dette blir bekreftet til stadighet. Ingen skal ha sett Bárcenas i lokalene etter 2009. Selv generalsekretæren i PP, María Dolores de Cospedal, bekrefter dette til stadighet; også nå igjen under Bárcenas’ siste ”sirkusopptreden”.

Til tross for at flere og flere av Bárcenas’ tidligere partifeller blir mer og mer bekymret for hva hans neste trekk vil bli, går María Dolores de Cospedal nå ut med at situasjonen innad i partiet er veldig bra, og at alle er helt rolig i forhold til alle sanksjoner og anklager som er blitt gjort, og at PP er veldig stolte over hvordan de i full ” åpenhet” har behandlet denne situasjonen. Videre sier hun at alle innad i partiet er helt enige og står samlet om hva som enn måtte komme.

Så da følger vi spent med videre i dette spennende sirkuset for å hva neste trekk vil bli.…..
Leave a Reply

Your email address will not be published.