Shopping i Barcelona – Tips for nybegynnere

For en som liker å shoppe så er Barcelona definitivt den store byen for shopping. Her har de nesten ubegrenset utvalg av butikker med klær, sko og accessoirer i ulike prisklasser. Men hvordan skal en finne frem til de gode butikkene, merkeklærne og markedene når en bare har tre dager til rådighet og er relativt grønn i en så stor by? Har laget en liten oversikt til dere for shopping i Barcelona.

Tekst og foto: Tove Eggen

Shopping i Barcelona tips


1. På selve hovedgaten La Rambla er det en mengde med butikker. Her har du for det meste souvenirbutikker, men du finner også små nisjebutikker hvor de selger klær og andre artige ting som man ikke finner i kjedebutikkene. Zara og C&A finner du ved Placa Catalunya. Deseguial har butikker overalt, også på La Rambla.

2. I gamlebyen, som ligger helt inntil La Rambla kan du gå i timesvis i de trange gatene og finne små morsomme butikker med alt mulig rart: Klær og vesker i litt bohemaktig stil, pynteting, spesielle smykker og annet rart.3. En god shoppinggate er Portaferrissa. En sidegate til La Rambla. Her har de Pepe Jeans, Quicksilver, Esprit, Vans og kjedebutikker som H&M, som er litt billigere enn i Norge. Itillegg Yves Rocher, NewYorker, Zara, Mango, Blanco og en mengde andre butikker som selger bijouteri, sko og annet nips.4. De litt eksklusive merker som Chanel og Mulberry finner du på Pg. Gracia. En spasertur fra La Rambla eller ta metroen en stasjon: Grønn linje fra Placa de Catalunya og gå av på Pg. Gracia. Her finner du også Benetton.5. Og har du lyst til å shoppe i fred og ro uten for mye folk så bør du ta turen til shoppingsenteret Diagonal Mar. Dit kommer du enkelt med metroen. Ta gul linje fra feks Pg. Gracia og gå av på El Marissimo Forum. Tar ca 10 – 15 min. Absolutt verdt ett besøk. Her har du også flere merkebutikker som Levis, Lacoste og G-Star, kjedebutikker og drøssevis av sko og veskebutikker og så må du bare innom Primark. Kleskjedens svar på Ikea, hvor det meste av det du trenger for å fornye garderoben koster mellom 10 og 250 kroner .6. Skal du shoppe grønnsaker, frukt, vin, kjøtt eller fisk må du innom markedet La Boqueria. Også en sidegate til La Rambla. Uansett verdt et besøk bare for å føle stemningen.

Da er det bare å shoppe i vei da! Se også guiden til Barcelonas beste shoppingområder, handlegater, Kjøpesentre og markeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.