Shopping Gran Canaria

Shopping på Canaria er ikke bare en god avveksling fra stekende sol og strandliv, men også en god idé fordi i forhold til fastlands-Europa, er prisene på Gran Canaria billige. Vi vil gjerne at du får den beste handleopplevelsen , og har nøye håndplukket de beste kjøpesentrene på øya. Den beste tiden av året for å handle er under salget, som finner sted to ganger i året, rett etter De Hellige tre Kongers dag (6 januar) og i sommer (begynnelsen av juli). Hvert salg varer i ca to måneder.

Se også oversikt over markeder på Gran Canaria

Hovedstaden Las Palmas er øyas største kommersielle sentrum. Her finner man alle de store kjedebutikkene – både spanske og internasjonale. I tillegg finnes spennende spesialforretninger og store kjøpesentre. Las Palmas er shoppingby nr. 1 på Gran Canaria, og anbefales et besøk i løpet av ferien. Gatene «Avenida Mesa y Lopez» og «Calle Mayor de Triana» (i gamlebyen) regnes for å være byens handlestrøk. Også «Viera y Clavijo» og «Calle Cano» er populære handlegater.

Handlegater på Gran Canaria

Triana-gaten i Las Palmas, Calle Mayor de Triana, er en livlig gågate som strekker seg fra Vegueta og en drøy kilometer nordover. Mange av motebutikkene har flyttet til den mer moderne handlegaten Avenida Mesa y Lopez, men den mangler mye av sjarmen som Triana byr på. Går du på Triana-gaten ser du vakre, historiske bygninger med små spesialforretninger i sidegatene. Her finnes motemerker som Zara, Benetton, Marks and Spencer – og mange mange flere. Gaten har en avslappet atmosfære, og i sidegatene kan man finne flere spennende spesialforretninger samt caféer og restauranter.

Rundt Parque Santa Catalina i Las Palmas, som er mer en plaza enn en park, ligger en rekke butikker som selger alt av elektronikk, blant annet kameraer, gadgets, spill og lignende.

I gamlebyen i Las Palmas ligger matmarkedet «El Mercado Publico de Vegueta», som har holdt til her siden 1854. Stedet tilbyr grønnsaker, frukt, fersk fisk og kjøtt mm. Liker man å gå på loppemarked, anbefales det å besøke parken «Parque Blanco» ved havnen i Las Palmas. Hver søndag kl. 09.00 – 14.00 finner loppemarkedet sted, og har salg av alt mellom himmel og jord.

Gatene Calle Tomás Miller, Calle Luis Morote og Calle Alfredo L. Jones var alle en del av det opprinnelige handlestrøket i Las Palmas, før shoppingsentrene overtok. I enkelte av disse lett kaotiske og overfylte basarlignende butikkene er det fortsatt mulig å prute.

Den brede avenyen Mesa y López er byens hovedpulsåre, og her ligger den kjente spanske varehuskjeden El Corte Inglés. I denne gaten finner man også mange trendy skobutikker samt spanske high street-merker som Caramelo og Massimo Dutti.

Varehus og kjøpesentre på Gran Canaria

Oversikt over gode kjøpesentre og varehus på Gran Canaria hvor du vil finne det meste du trenger.

Centro Comercial El Mirador

Kjøpesenter El Mirador Gran Canaria
Kjøpesenteret El Mirador er det største på Kanariøyene og åpnet i november 2010 og har tilsammen 123 butikker – fordelt på 2 etasjer. Det finnes i tillegg flere caféer og restauranter. Kjøpesenteret befinner seg 14 km sør for Las Palmas og 43 km nordøst for Playa del Inglés. El Mirador ligger nesten inne i Las Palmas, så man bør eventuelt dra dit hvis man skal tilbringe en dag i Las Palmas. Det er det beste shoppingsenteret på hele øya, de har til og med Primark for de som syns at det er gøy. Senteret tilbyr besøkende et bredt utvalg av varer, og man finner bl.a. motebutikker, sportsforretninger, hypermarked, frisør- og skjønnhetssalong, parfymeri og lekebutikk. De mest kjente motemerkene som senteret fører er Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, Women’s Secret, H&M og Jack & Jones. Fra kjøpesenteret har man flott utsikt over Atlanterhavet.

Kontaktinformasjon kjøpesenter El Mirador
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00
Adresse: Centro Comercial El Mirador, Autovia GC-1, Salida 5, 35220 Jinamar
Nettside: www.ccelmirador.com

El Corte Inglés Las Palmas

Shopping El Corte Ingles Gran Canaria
El Corte Inglés er et av de mest berømte varehuskjedene i Spania, og har et stort utvalg av kvalitetsvarer. Varehuset i Las Palmas ligger nær Santa Catalina-parken, og har salg av moteklær for hele familien, møbler, sko, elektronikk, sko, interiør – og mye mye mer. El Corte Inglés i Las Palmas har også et stort supermarked. Varehuskjeden ble grunnlagt i 1940, og har bortimot 60 avdelinger i Spania. Det største varehuset ligger i Madrid.

Kontaktinformasjon El Corte Inglés Gran Canaria
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 09.30 – 21.30. Søndag stengt.
Adresse: Avenida Mesa y López 15, 35007 Las Palmas
Nettside: www.elcorteingles.es

Yumbo Centrum

Yumbo shopping center Gran Canaria
Yumbo Centrum er et stort kjøpesenter som ligger i Playa del Inglés, på sørkysten av Gran Canaria. Senteret ble åpnet i 1982, og har idag mer enn 200 butikker, barer, caféer og restauranter – fordelt på 4 etasjer. Utenfor senteret finnes et stort torg og grøntarealer. Yumbo Centrum har forretninger med salg av moteklær, elektronikk, smykker, dagligvarer, parfymer og souvenirer – bare for å nevne noe. Om kvelden forvandler senteret seg fra å være et handlestrøk til å bli et livlig utelivsområde med utallige barer, nattklubber og underholdningssteder.
Åpningstider: Daglig kl. 10.00 – 21.00
Adresse: Avenida de España, 35100 Playa del Inglés
Nettside: yumbocentrum.com

La Ballena Gran Canaria

Shopping La Ballena Las Palmas Gran Canaria
Kjøpesenteret La Ballena ligger i sørvestre del av Las Palmas – omlag 6 km vest for gamlebyen Vegueta. Senteret ble åpnet i 1993, og har bortimot 120 butikker, caféer og restauranter. La Ballena har et stort utvalg av motebutikker, og her kan man også handle sko, smykker, parfyme/kosmetikk og vesker. Noen av de mest kjente motemerkene som finnes her er bl.a. Claire’s, Pull & Bear, C&A og Punt Roma. Kjøpesenteret huser også det store supermarkedet Carrefour. Utenfor kjøpesenteret finnes et stort lekeområde for barn.

Kontaktinformasjon La Ballena Las Palmas
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Carretera General del Norte 112, 35013 Las Palmas
Nettside: centrocomerciallaballena.com

Centro Comercial Atlántico

Centro Comercial Atlántico Gran Canaria
Kjøpesenteret Atlantico ligger på sørøstkysten av Gran Canaria, nærmere bestemt i byen Vecindario. Senteret befinner seg 22 km nordøst for Playa del Inglés. Atlantico har over 100 butikker, restauranter og caféer, og her kan man finne moteklær, tilbehør, interiørartikler, leker, kosmetikk mm. I tillegg finnes hypermarkedet Carrefour i bygningen. Handlesenteret tilbyr også gratis Wi-Fi, og har fasiliteter som barneklubb, frisørsalong, minibanker, bank og postkontor. Det er også 11 kinosaler i senteret. De mest kjente motebutikkene i Atlantico er bl.a. Stradivarius, Zara, Women’s Secret, Springfield, Mango og Jack & Jones.

Kontaktinformasjon kjøpesenter Atlántico
Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00
Adresse: C. Adargoma, 35110 Vecindario
Nettside: www.ccatlantico.com

7 Palmas Gran Canaria

Shopping 7 Palmas Gran Canaria
7 Palmas er et stort shopping- og underholdningssenter, som ligger omlag 4 km sørvest for Las Palmas bysentrum. Senteret ble åpnet i 2002, og har 90 butikker og restauranter – fordelt på 4 etasjer. Her kan man bl.a. handle moteklær, sko, accessoirer, sportsutstyr, interiørartikler og leker. I tillegg finnes frisørsalong, bank, apotek, 9 kinosaler og utendørs lekepark. De mest kjente motemerkene som finnes her er Blanco, Claire’s, Cortefield, Massimo Dutti, Mango, Stradivarius, Zara og Women’ Secret.

Kontaktinformasjon 7 Palmas Gran Canaria
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Avenida Pintor Felo Monzón 44, 35019 Las Palmas
Nettside: centrocomercial7palmas.com

Centro Comercial El Muelle

Shopping center El Muelle Gran Canaria
Kjøpesenteret El Muelle ligger flott til ved havnen (Puerto de la Luz) i hovedstaden Las Palmas, nordøst på Grand Canaria. El Muelle har omlag 60 butikker og 30 restauranter, barer og caféer. I tillegg finnes en bowlinghall, kinosaler samt et stort frilufts-diskotek. Det er kort avstand fra senteret til Santa Catalina-parken. El Muelle har et godt utvalg av butikker, som har salg av bl.a. moteklær, sko, accessoirer, parfyme, bøker og sportsklær. Noen av de mest kjente motemerkene man finner i El Muelle er bl.a. Zara, Mango, Blanco, Benetton, Stradivarius og Guess.

Kontaktinformasjon kjøpesenter El Muelle
Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00
Adresse: Muelle Santa Catalina, 35008 Las Palmas
Nettside: www.ccelmuelle.es

La Estrella

Shopping-området La Estrella er svært populært blant lokale Gran Canaria. Det er en gruppe bygninger på begge sider av motorveien, som ligger i Telde, som er en by midt mellom flyplassen og Las Palmas de Gran Canaria. På den ene siden finer du den franske “Alcampo” hypermarked. Ved siden av den vil du finne det beste byggvarehuset på øya, den franske “Leroy Merlin” butikken. Ved siden av disse har møbelgiganten Ikea åpnet en ny massiv butikk 31. juli 2012. På den andre siden av motorveien er det en Decathlon butikk, som er den største sportsutstyr butikken på øya. Ved siden av ligger det en omfattende butikk som heter Macro. Kun bedrifter og personer som har butikker får lov til å dra på shopping der. Det er rikelig med gratis parkering tilgjengelig foran alle bygningene, og de beste dagene å gå er hverdager. Fredager og lørdager det blir overfylt.

El Tablero kjøpesenter er en av de nyeste sentre, og er det nærmeste til Playa del Ingles, og Maspalomas. Det ligger like ved motorveien GC-1, i den sørlige delen av øya. Det har kvalitets butikker som Zara, Timberland , og en HiperDino supermarked, men er ikke så stor som Atlantico senteret.

Ikea, Telde (ved motorvei GC-1, avfart 7B). Møbelhuset ligger i Telde kommune i næringsområdet La Mareta, tett ved motorvei GC-1 og ved siden av supermarkedet Alcampo et stykke sør for Las Palmas.

Las Arenas Gran Canaria

Shopping Las Arenas Gran Canaria
Kjøpesenteret Las Arenas i Las Palmas ligger rett ved konserthuset «Auditorio Alfredo Kraus» – i den sørlige del av Canteras-stranden. Senteret har blitt et kommersielt symbol på hovedstaden – med sin karakteristiske pyramideformede bygning. Las Arenas har godt over 100 butikker og restauranter – med salg av bl.a. moteklær, sko, accessoirer, gaveartikler, leker og sportsutstyr. Noen kjente motemerker som føres her er Blanco, Adidas, Claire’s, Guess, Stradivarius, Mango, Jack & Jones og Mango. I senteret finner man også 6 kinosaler, lekeområde for barn samt det store supermarkedet Carrefour.

Kontaktinformasjon Las Arenas Gran Canaria
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Carretera del Rincón, 35010 Las Palmas
Nettside: cclasarenas.com
Generelt info om shopping på Gran Canaria
De fleste butikker på Gran Canaria kan “kun” holde åpent 72 timer i uken. Butikkene åpner gjerne kl 1000 og stenger kl 2000. Siesta er fortsatt vanlig, og den varer som regel fra 1300 til 1700. De fleste butikkene er dessuten stengt søndager. Har du leiebil i Las Palmas er det gode parkeringsmuligheter på alle kjøpesentrene og parkeringshus tett opp mot handlegatene.

Kart shopping Gran Canaria


Leave a Reply

Your email address will not be published.