Sevillas magiske øy ISLA MAGICA

Isla Magica i Sevilla har visjonen klar. De vil i kontakt med dine følelser, de vil bruke leken og skape minner for sine gjester. Det klarer de også, selv om parken er noe slitt etter ti års drift, sett i forhold til sine yngre søsterparker i Madrid og Benidorm.

TEKST OG FOTO: KJARTAN SOLVANG-NIELSEN

På vei inn gjennom det gamle området fra verdensutstillingen i 1992, blir vi nesten vemodige. Alle de flotte bygningene bærer preg av forfall og området blir dårlig vedlikeholdt av Sevillas myndigheter. Det er et trist førsteinntrykk når vi skal besøke den magiske øya, Isla Magica, som fornøyelsesparken heter.

Inntrykket av Sevillas magiske øy forbedres kraftig

Innenfor forbedres inntrykket kraftig. I beste Kaptein Sabeltannstil, blir vi møtt av en innpåsliten pirat som morer seg med å flørte med de kvinnelige gjestene… og barna. Like innenfor porten er parkgleden på plass, stemningen høy og vi styrer mot de første attraksjonene. Som vanlig er det vann som er temaet i det varme Spania og mange attraksjoner gjenspeiler akkurat dette. Stille båtturer, fryktinngytende fossefall og vann som gjør deg våt og avkjølt i varmen.

Tømmerrenner og supersplasj, alt er her. Showene er alt fra flotte piratshow hvor barna følger intenst med, til hele band som spiller mens vi spiser. Om kvelden er det flammer og falker, og som vanlig i Spania innehar showene en sentral plass i parkens liv og holder en høy kvalitet. Plutselig skjer det noe på et gatehjørne, eller så kommer de slepende med en fange og hyler og skriker. I neste øyeblikk er parken ful av elleville sjørøvere eller farlige haier.Temaene i parken er hentet fra sydamerika, med Amzonia, Quetzal og Puerto de America som tre av seks temaer. Beste berg og dalbane er El Jaguar, som tar deg med på flere 360 graders lufteturer, Iguazú er en suveren supersplasj, som er like morsom å se på som å være med, i hvert fall om målet er å bli gjennomvåt. Ciklon tar deg med på en surrealistisk reise i en blanding av karusell og vippe i kjempedimensjoner 14 meter over bakken på begge sider. Vi ble fortere slitne i denne parken enn de andre vi har besøkt i Spania.

Toalettene er mer slitne, det samme gjelder spisestedene. Allikevel er det vel verdt et besøk, ta deg god tid, kom tidlig og ta noen ekstra pauser. Sevilla ligger litt inn i landet og har noe høyere temperaturer enn ved kysten på sommerstid.

Isla Magica ligger i vakre Sevilla

Isla Magica ligger i Sevilla og er eiet av samme investeringsselskap som eier blant annet Warner Bros Park i Madrid og Terra Mitica i Benidorm. 550 km fra Madrid, 642 km fra Benidorm og 240 km fra Fuengirola.

Overnattingsmuligheter er det mange av fra 33 euro og oppover. Prøv www.viamichelin.com eller www.hostal-redes-sevilla.com. Billigst bor du på vandrerhjem www.hihostels.com/

Inngangspris: 25 euro for voksne og 17,50 euro for barn under 12 år
NB: Har du sesongkort fra en av de andre parkene er det gratis!
Internett: www.islamagica.es

Leave a Reply

Your email address will not be published.