Sevilla

Sevilla i Spania. Ønsker du storbyferie med mulighet til å rusle i trange, koselige smug? Da er Sevilla byen.

TEKST OG FOTO: EDNA SOMERSET

Sevilla ligger sydvest i Spania, i Andaluía. Andalucía har et behagelig klima stort sett året rundt, men midt på sommeren kan det være kvelende varmt. Byen er dog et skue uansett tid på året. Som Spanias fjerde største by, er den som storby å regne, men med et historisk sentrum som gir deg følelsen av å være i en liten middelalderby.

Her er gatene trange, svært trange dersom man ankommer med bil. De arabiskinspirerte bygningene med sine små verandaer og rike utsmykninger innrammer de brosteinsbelagte gatene og torgene. Og er du vant til de italienske torgene som åpenbarer seg rundt hvert hjørne, så finner du det samme i Sevilla. Sevilla var en av Spanias rikeste byer for rundt femhundre år siden. Dette gjenspeiler seg også i byens arkitektur og fantastiske utsmykninger. Her ble flere kunstnere og forfattere født og deres verker kan beskues i denne vakre byen.

Myten om Don Juan oppsto i Sevilla, Fígaro og Carmen ble komponert her, for å nevne noe. Hotellet vi skulle bo på skiltet med mulighet for parkering når vi bestilte, men det så ikke lovende ut ved første øyekast. Men joda, parkering var ikke noe problem. Vi måtte bare kjøre etter resepsjonisten et stykke lenger ned i smuget, hvor parkeringen var under et av de gamle husene, med en inngangsport i en vinkel fra veien som var nesten umulig. Men heller ikke det var noe problem. Resepsjonisten stoppet trafikken til vi hadde fått lirket bilen frem og tilbake og inn porten. Når det gjelder parkering i gamlebyen, så fant vi faktisk flere parkeringshus i etterkant, så det lar seg gjøre å ankomme med bil.

Sevilla Spania Costa del Sol

Sevilla har rundt 20 000 overnattingssteder, fra hoteller til gjestehus og hosteller. Hotellene i Sevilla er fantastiske, rett og slett. Gamle byhus er omgjort til hoteller, med sine klassiske hager i midten av etasjene og rommene, pyntet og stelt og gjerne med en fontene i midten. Ønsker du virkelig luksus, kan du booke inn på hotell Alfonso XIII, dersom lommeboken din tåler det! Har du ikke råd til å overnatte der, kan du besøke baren for litt tapas for å oppleve atmosfæren. Baren var tidligere kong Alfonso XIII private rom.

Shopping i Sevilla

Shopping i Sevilla er en hyggelig opplevelse, både takket være de elegante butikkene og omgivelsene, men også takket være svært serviceinnstilte og vennlige mennesker. Folkene i Sevilla er elegante, opptatt av det vakre, svært blide og hyggelige. Et smil og en spøk er lett å fremkalle, både i butikker og på spisesteder.

I handlegatene ligger Mango og flamencobutikkene side om side. Aldri har vi sett et så stort utvalg av vakre flamencokjoler. Andaluciernes forhold til flamencokjoler, er som vårt forhold til bunad; et festplagg hvor ingenting skal spares på. I disse butikkene handlet folk som vi handler på Heimen eller Husfliden.

Brudepiker bruker flamencokjolen i bryllupet, og enkelte bruder velger dette tradisjonsplagget fremfor brudekjolen. Er du glad i stoffer, skal du besøke Galería Madrid. Tre fulle etasjer med de mest fantastiske stoffer du kan tenke deg. To vegger er forbeholdt stoffer til brudekjoler, med perler og paljetter, kniplinger og silke. Alt til overkommelige priser. I hele to etasjer kan du kjøpe flamencokjoler, eller stoffer til å sy selv. Kundebehandlerne er tålmodige og hjelpsomme, selv om vi ikke snakker spansk. Det gjør ingenting, de måler både med øyne og målbånd og anbefaler antall meter jeg trenger.Skal du handle baby og barnetøy, da er så avgjort Sevilla byen. I hver lille gate vi gikk inn i lå det en eksklusiv liten barnebutikk, med det lekreste barnetøyet du kan tenke deg. Sko og veskebutikker er det også mange av. Her er det ikke opp til tilfeldighetene når kvinnene kler seg, noe vi også ser på kvinnene i byen.

Severdigheter i Sevilla

Severdigheter finner du overalt hvor du går. Sevilla er en by med et stort antall kirker og klostre. Ser du en åpen kirkedør, gå inn; det er garantert et vakkert skue. De er overdådig utsmykket. Når du er i Sevilla bør du få med deg den Spanske plassen, et fantastisk byggverk som strekker seg over 200 meter og inneholder 14 000 kvadratmeter. Her kan du leie robåt og ro på kanalen som deler plassen og bygningen. Det går fire broer over kanalen, og langs bygget er det murt opp 48 benker dedikert regionene i Spania, med kart og historie over hver region. I dag brukes bygningen til offentlige kontorer og departementer.

Santa Cruz er et område som er verdt å besøke. Det ligger like bak Giraldakatedralen. Her er smugene enda trangere enn ellers i gamlebyen. Her finner du små keramikkbutikker og souvernirbutikker. Keramikken er arabiskinspirert med vakre farger og mønstre. Dessverre hadde jeg ikke plass i bagasjen til et av de store keramikkfatene jeg falt for, men kanskje henger det der neste gang jeg kommer? I Santa Cruz ligger også Hospital Venerable, som ble bygget 1675 for de høyverdige (venerable) prester. Det ble også bygget en egen kirke der, som er et fantastisk skue.

Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Restauranter i Sevilla

Sspisestedene ligger på rekke og rad, du må bare bestemme deg om du ønsker tapas, kjøtt eller fisk. Dessverre var to dager for lite tid til å oppleve alt Sevilla har å by på. Her trenger man minst en uke! Men avgjørelsen er allerede tatt; jeg skal tilbake! Og da følger kanskje keramikkfatet med meg hjem igjen!

Hvordan komme til Sevilla:

Vi reiste med bil fra Alicante, ca 7 timer å kjøre. Fra Alicante flyplass er det daglige flyavganger med Ryanair eller Ibera. Det finnes ingen direkteruter fra Oslo. Brussels airlines flyr mellom Oslo og Sevilla med en mellomlanding i Brussel.

Steder å bo i Sevilla

Med rundt 20 000 hoteller, er det overnatting i alle prisklasser, fra gjestehus til femstjerners hoteller som hotell Alfonso XIII med egen park og svømmebasseng. Vi besøkte et gjestehus og ett og tostjerners hoteller, som alle hadde overraskende god standard.

Sevilla Tips

Tips til aktiviteter, opplevelser, og severdigheter i Sevilla i Spania for både store og små.

Isla Magica i Sevilla

Isla Magica SevillaIsla Magica i Sevilla har visjonen klar. De vil i kontakt med dine følelser, de vil bruke leken og skape minner for sine gjester. Det klarer de også, selv om parken er noe slitt etter ti års drift, sett i forhold til sine yngre søsterparker i Madrid og Benidorm. I beste Kaptein Sabeltannstil, blir vi møtt av en innpåsliten pirat som morer seg med å flørte med de kvinnelige gjestene… og barna. Like innenfor porten er parkgleden på plass, stemningen høy og vi styrer mot de første attraksjonene. Les mer om Sevillas magiske øy ISLA MAGICA

Bolig i Sevilla

Sevilla er en av de vakreste byene i Spania, og mange er fascinert av klimaet, strendene, maten, kulturen og ikke minst boligmarkedet. Rekord mange bytter ut hytter i fjellet med feriebolig i Sevilla og resten av Spania. En nylig undersøkelse viste at over 50000 nordmenn vurderer bolig i Spania, og mange av dem i Sevilla. Tenker du på den perfekte løsningen for å finne boliger av høy standard i Sevilla? Her finner du informasjon som vil hjelpe deg å finne din drømmebolig i Spania, uansett hvor i Spania du kunne tenke deg å bo. Det er mye til salgs, og eiendomsmeglerne står i kø for å vise deg hva som finnes. Les mer om bolig i Spania

Hotell i Sevilla

På jakt etter billig hotell i Sevilla? Først og fremst anbefaler vi å bruke en søkemotor som søker igjennom alle de store bookingsidene og viser hvilken som har best pris på hotell i Sevilla. Uansett om du allerede har bestemt deg for hvilket hotell i Sevilla du vil bo på eller trenger noen gode forslag på hotell. De beste kombinerer pris med vurderinger fra reisende for å komme opp med gode forslag.

Leiebil i Sevilla

Trenger du leiebil til ditt opphold i Sevilla er det et godt tips å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Sevilla. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til Norge, og man slipper alternativ transport til og fra Sevilla Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette billigere enn å bruke små lokale leverandører i Sevilla. Du kan sjekke priser enkelt selv ved å bruke søkeskjemaet nederst. Les mer om leiebil i Spania

Video SevillaKart SevillaLeave a Reply

Your email address will not be published.