Sett opp din WordPress Permalink Settings

Har du en WordPress blogg er det å endre dine permalink settings noe av det første du bør gjøre. Du vil raskt skjønne hvorfor. Venter man til seinere, vil det bli en mye større jobb og sette opp din WordPress Permalink Settings.

Når du har opprettet en WordPress blogg, så vil alle dine blogginnlegg få tildelt ulike nettadresser. I utgangspunktet vil WordPress publisere alle dine blogginnlegg med følgende unike webadresse link. http://www.dittnettsted.com/?p=123.

Dette vil vi unngå fordi det gjør at ditt blogginnlegg ikke blir optimalisert for søkemotorene når folk søker på søkefrasen i tittelen din. For å unngå dette, må vi gå inn og endre dette manuelt. Slapp av; dette gjøres bare en gang og vil bli gjeldende for alle dine fremtidige blogginnlegg. Derfor er det ekstra viktig å gjøre dette før du begynner å legge ut dine blogginnlegg.

Slik er det vi vil at den unike adressen til blogginnlegget ditt skal se ut.
http://www.dittnettsted.com/tittelen-på-ditt-blogginnlegg.

Wordpress gir deg flere alternativer på hvordan den unike nettadressen til ditt blogginnlegg kan se ut.  ( Se under ) Men igjen, så er ingen av disse alternativene optimalisert for søkemotorene. Så ikke velg noen av disse.

– Day and Time http://yourdomain.com/2009/12/05/sample-post/
– Month and Name http://yourdomain.com/2009/12/sample-post/
– Numeric http://yourdomain.com/archives/123

Custom Structure – Velg denne.

Det er et siste alternativ som kalles “Custom Structure”. Dette er det alternativet som du ønsker å velge. Dette alternativet vil gjøre tittelen på blogginnlegget ditt som den unike nettadresse på blogginnlegget, istedenfor bare et nummer som vist over. I det tomme feltet setter du inn følgende ved siden av Custom Structure. /%postname%/

Slik endrer du Permalink Settings

1)    Logg inn på WP Dashboard www.dittnettsted.com/wp-admin

2)    Klikk på settings og deretter permalinks

3)    Finn feltet hvor det står Custom Structure og skriv inn /%postname%/

4)    Klikk på Update Permalinks

VIKTIG: Hvis du allerede har en blogg med mange blogginnlegg, er det et valg du må ta. Skal du fortsette å promotere dine allerede eksisterende linker til dine blogginnlegg, eller skal du endre dem til mer søkemotorvennlige adresser.

Hvis du ønsker å endre dem, er det et plugin som heter ”Redirection”, som du kan installere og redirigere alle dine gamle blogginnlegg til nye søkemotorvennlige adresser.

2 thoughts on “Sett opp din WordPress Permalink Settings

 • July 25, 2010 at 12:02 pm
  Permalink

  Utrolig irriterende at jeg ikke har visst om dette tidligere. Har jo minst 50 blogginnlegg som jeg må endre på. Skal prøve det plugin som hjelper meg med dette.

  Takk for supert tips i allefall.

 • June 21, 2013 at 3:21 pm
  Permalink

  Har akkurat laget blogg på wordpress.org, og endret innstillingen som beskrevet over. På egendefinert struktur, står domenenavnetmitt/blog/%postname%/ og når jeg klikker på lagre endringer, så hopper markøren opp til alternativet over – innleggnavn. Er dette riktig? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *