Selge bolig i Spania? Slik gjør du boligen klar for salg

Skal du selge boligen din i Spania, bør du sette av litt tid til en ansiktsløftning før visning. Enkle grep som du selv kan gjøre, vil svært ofte lønne seg.

Det er mye til salgs av boliger i Spania. Faktisk så mye at det mange som opplever at de ikke får solgt boligen sin. Men har du en bolig med god standard er du heldig, for dette er mangelvare i de mest populære områdene i Spania. Problemet er ikke å finne kjøperne, de er det mange av, men det å finne gode nok boliger som tilfredsstiller kjøperens krav.

I Spania er det ikke vanlig at eiendomsmeglerne bruker egne fotografer som tar seg av bildene på boligen din. Det er ofte megleren som har med seg et digitalkamera og tar bildene selv. Så ikke forvent vidvinkel bilder, eller redigerte bilder av veldig god kvalitet. Det du ser er det du får, så et tips kan være å ta investeringen med å bestille skikkelige bilder fra en fotograf. Ser det pent ut på bildene, vekker objektet større interesse.

Den største feilen folk gjør som går igjen er å la mange løse og personlige ting stå rundt i boligen. Det blir oppfattet som uryddig, og tar seg dårlig ut på bildene av boligen. Her er noen tips for de viktigste rommene i boligen din.

Fasade

I motsetning til boliger i Norge, så er boligene i Spania stort sett mur og fliser. Dette gjør at kostnaden er lav i forhold til å friske opp med ny maling i lyse farger både inne og ute. Er det fliser på gulvet fra tidlig 80 tallet med blomsterdekor og drueklaser, da burde du vurdere å skifte disse ut til noe mer tidsriktig. Sjekk vinduer, vinduskarmer, og takrenner. Tett huller i veggene etter bilder, erstatt gamle lamper, og sørg for at alle lyspærer virker.

Badet

Legg ned dolokket, fjern tannbørster, hygieneartikler, dobørste og bosspann. I tillegg sørg for at å tørke av speilet, og at vannkrannen skinner. Heng opp diskrete håndduker i like farger, og at det er en ny dorull i holderen, og luft godt.

Kjøkken

Noen glemmer å fjerne oppvasken fra benken når boligen skal selges. Ta vekk oppvaskbørster, vaskemiddel, brødrister og andre ting som ikke er nødvendig å ha stående fremme. Sørg for at kran og vask er skinnende ren.

Stue

Fjern alt av magasiner, fjernkontroller, private bilder og andre personlige eiendeler. Kjøper skal forestille seg at det er de som skal bo i boligen din, så ikke ødelegg denne følelsen med dine egne personlige eiendeler. Sørg for at eventuelle malerier henger rett.

Soverom

Re opp sengen, og legg over et fint sengeteppe. Legg alle personlige eiendeler i skuffer og skap. Luft godt og slipp inn lys. Det gjelder å skape en god romfølelse i boligen, og få den til å virke lys og luftig. Din innsats kan være avgjørende om du får solgt eller ei.

Les mer forbrukerstoff om bolig i Spania

Leave a Reply

Your email address will not be published.