Seks av ti spanjoler bruker ikke solbeskyttelse

De fleste er klar over farene ved overdreven soleksponering, men allikevel utsetter mange spanjoler seg for direkte sol uten solbeskyttelse når solen er på det sterkeste.

Tekst: Bente Puig

Professorer i dermatologi ved universitetet i Granada minner om økt fare for hudkreft og anbefaler folk å bruke kremer med solfaktor 50. De mener at vanlige solkremer med 15, 20 eller 30 i solfaktor ikke har noen virkning, samt at den eneste virkelige solbeskyttelsen er klær og hodeplagg.

Å være brun er for folk synonymt med sunnhet og helse, men faktum er at brunfargen er kroppens motangrep på overdreven soleksponering. Professorene understreker også hvor viktig det er å beskytte barna mot solen, da dette kan redusere faren for hudkreft i voksen alder med hele 70 prosent.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler