Second Life – Utstilling på Klein Schreuder Fundasjonen

Metallredskaper får nytt liv i utstillingen “Second Life” på Klein Schreuder Fundasjonen i Alfaz del pi. Den tyske kunstneren Hanna Gerlind Glauner er skaperkraften bak de fantasifulle metallfigurene.

Tekst og foto: Bente Puig

Det er åpningdag for utstillingen som kunstneren har kalt “Second Life”. Representanter fra rådhuset i Alfaz del pi er blant de fremmøtte, og kunstneren selv er selvfølgelig tilstede for å ta imot gjestene.
– Ideen om å skape metallfigurer fikk jeg helt tilfeldig for 6-7 år siden. Jeg så noen metallbiter på bakken med interessante former. I min fantasi ble disse bitene til figurative deler, og min første figur ble til, sier Hanna.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Alle materialene i Hannas figurer har tidligere hatt et liv og gjort sin nytte. Det kan være hammere, kroker, håndtak, bolter, hakker og mye mer. Når man ser figurene på avstand ser man tydelig hva det skal forestille. Tar man dem nøyere i sikte, ser man de gamle gjenstandene som er brukt.
– Jeg finner materialer hos skraphandlere, på loppemarked, langs veien eller naboer overrekker meg metallgjenstander dem ikke lenger har bruk for, forteller kunstneren som har sin egen private “skraphandel” i kjelleren.
– Jeg er alltid på utkikk etter nye metallbiter, og lagrer dem i kjelleren.Jeg foretrekker enkle former, og endrer aldri den originale formen på metallbiten. I mine figurer konsentrerer jeg meg om det essensielle, og utelater deler som ikke har betydning. Jeg arbeider ut fra prinsippet “less is more”. For eksempel har jeg en figur som heter “African woman”. Hun har ingen armer fordi det essensielle i henne er hennes stolte holdning når hun bærer vann. Til motsetning har “The mother” armer fordi hun bærer på barna sine. Noen av figurene bærer preg av humor og ironi. “Come with me, my love” er en figur der en ung mann forfører en ung kvinne. Med armene rundt henne, har hun intet valg enn å bli med på leken. I figuren “lovers” ser vi det motsatte, en kvinne som fanger en stakkars mann i sine armer. En av de mest humoristiske er “Carla Bruni and Sarkozy” der begge er like høye så lenge sistnevnte har en høy krone på hodet.

Nesten alle metallfigurene har punkter som er sveiset. Denne jobben overlater kunstneren til mannen sin, som har lært seg å sveise for å hjelpe kona.
– Alltid før sveising, lager jeg er tegning av figuren som han kan gå etter, sier Hanna.

Utstillingen holdes i Klein Schreuder Fundasjonen i Alfaz del Pi frem til 30. oktober. Klein Schreuder Fundasjonens “Jardín de Esculturas del Cautivador” er et fantastisk utendørs utstillingsområde på 20 000 kvadratmeter. Stedet eies og drives av ekteparet Klein Schreuder. Forruten utstillingene er hagen åpen for publikum hver søndag mellom klokken ti og to. Dette er en botanisk hage med over 2.400 forskjellige plantearter, deriblant en palmehage og en rosehage. Blant plantene finnes også nitten skulpturer som står fast året rundt. De fleste er laget av Antonio Marí, en kjent spansk skulptør.


Leave a Reply

Your email address will not be published.