Se verdens beste fotballag live i varme Spania!

Til tross for at vi er ganske dårlige i fotball, så er vi nordmenn ekstremt opptatt av dette tåpelige spillet med 22 menn som løper etter en ball.

Forelskelsen er på ingen måte proporsjonal med evnene våre. Likevel reiser vi verden rundt for å se på og oppleve verdens beste fotballspillere, og valfarter til EM og VM selv om Norge slettes ikke har kvalifisert seg denne gangen heller.

For mange fotballfans har England og engelsk fotball et spesielt sted i hjertet. Likevel er det litt overraskende at så mange reiser til regntunge England for å se på fotball, i stedet for å kombinere utenlandsturen med litt sol og varme. Vi skal se på de beste stedene å se fotball i Spania, hvor du er garantert både mange plussgrader og blå himmel. De spanske lagene er dessuten ganske gode i fotball! 

Mange fotballelskere vet at kampene blir enda mer spennende dersom man har satset penger på hvem som vinner, eller hvem som scorer det første målet. Å sitte live og se på en kamp hvor man har penger på spill gir både spenningen og adrenalinet et skikkelig kick! Før du reiser av gårde kan det være lurt å sjekke hvilke bettingsider du finner de beste oddsbonuser hos for øyeblikket, slik at du har plenty av penger å spille med når du er i Spania!

Madrid – Santiago Bernabéu

Tar du turen til hovedstaden Madrid kan du besøke hjemmebanen til mektige Real Madrid. Det kongelige fotballaget. Historisk sett går det rykter om at laget hadde en egen post på det spanske statsbudsjettet til spillerkjøp. De er kjent for å kun kjøpe Galacticos – verdens beste og dyreste spillere. Santiago Bernabéu er en mektig hjemmebane, med plass til over 81 000 tilskuere. Det er ikke mange lag som tar poeng fra de helhvite på deres egen hjemmebane, selv om Rosenborg rystet spanjolene ved å score først i Champions League i 2004. Fire mål fra Real Madrid snudde kampen til hjemmeseier. 

De siste årene har Real Madrid hatt stjerner som Cristiano Ronaldo, Kaká, Gareth Bale, Eden Hazard, Luka Modric, Mesut Özil og Sergio Ramos, og har vunnet en rekke trofeer både nasjonalt og internasjonalt.

Barcelona – Camp Nou

Reiser du til den katalanske hovedstaden Barcelona, kan du besøke en vanvittig fotballstadion. Camp Nou, eller Nou Camp som den ofte kalles, ble åpnet i 1957 og har en tilskuerkapasitet på 99 354 tilskuere. Det gjør den til en av verdens største stadion. Den er naturligvis hjemmebanen til FC Barcelona, som dominerte europeisk fotball på 1990- og 2000-tallet. Laget tok fullstendig over styringen i Europa fra 2008-sesongen, da Pep Guardiola tok over som manager. Med spillere som Lionel Messi, Xavi, Busquets, Iniesta og et solid forsvar med Piqué og Puyol, var det ingen som hadde noe å stille opp med mot Barcelonas possession-baserte spillestil. Tar du turen dit får du oppleve dagens stjerner, hvor Messi, Suarez og Griezmann holder show på hver eneste hjemmekamp. 

San Sebastián – Anoeta Stadium

Etter mange år uten norske innslag i La Liga, har vi endelig fått en nordmann på plass. Martin Ødegaard ble solgt til Real Madrid i ung alder, men har tilbrakt de siste årene på utlån i Nederland. Nå er han lånt ut til Real Sociedad, som holder til i baskerbyen San Sebastián. Tar du turen til Anoeta Stadium får du se Norges framtidshåp dominere mot spanske motstandere for La Real. Han har overbevist stort i 2019-2020-sesongen, og det spekuleres i at Real Madrid vil avbryte den 2-årige låneavtalen allerede etter 1 år og hente ham hjem til Santiago Bernabéu.

Reiser du av gårde i år, kan du dog få med deg en av hjemmekampene hvor nordmannen spiller for opptil 39 500 baskiske hjemmefans på Anoeta Stadium.

Leave a Reply

Your email address will not be published.