Satser friskt på garn i Albir i Spania

Det er ikke mange spesialforretninger innenfor garn i Spania. Tidligere hadde landet en lang tradisjon for dette håndarbeidet. Landet er en stor produsent av alle typer garn, men hele 90 prosent av det blir eksportert til andre land. Spania kan skryte av å ha Merinogarn.

Dette stammer fra ullen til såkalte Merinosauer, den bløteste og fineste ullen av alle. Dette garnet får du vanligvis ikke kjøpt i Norge, men fra en norsk dame i Albir, er det absolutt mulig. Og prisnivået er omtrent på linje med det garnet du kjøper i Norge, men som sagt, kvaliteten her er kremen av garn. Hos Momos garnbutikk i Albir, finner du strikkegarn, heklegarn, bomullsgarn, ullgarn, blandingsgarn, alpakkagarn etc. I tillegg får du mulighet til å velge fra kataloger, flere tusen broderier, som kan tas inn på bestilling.

Leiebil Albir – Garantert billigst

”Momo”, Monica Morland har vært et håndverksmenneske fra barnsben av. Allerede som 6-7 åring interesserte hun seg for dette, forteller hun. På den tiden vi besøkte hennes forretning, var det en jevn strøm av kunder, som nå slipper å drasse med seg garn fra Norge. En ny trend i den yngre generasjon her i Spania, der dette håndarbeidet igjen interesserer flere, tyder på at Momo har funnet en riktig nisje i dagens kreditkrise.

Som et ekstra bein å stå på, driver hun også og monterer negler på forfengelige fingre. Hun forteller at hun støper negler på. Dette er et nitidig arbeid, som krever tid. Men neglene oppnår styrke og ser langt mer naturlig ut med dette systemet, som hun hevder hun er alene om i Spania.

Ronny og Monica Morland kom til Spania i høst, og det er modig gjort å starte forretning med en gang. Hun takker da også sin økonomiske rådgiver i Alfaz for at dette har gått såpass bra i jungelen av spanske lover og regler. Vi kan bare ønske lykke til videre.


Leave a Reply

Your email address will not be published.