Sandy´s lykkedag!

Bente Silsand er en sann dyrevenn. Hun er en god støtte og forvert for Spaniahundene med Rita fra Costa Blancaklinikken i spissen.

Av Tom Bjørno

Denne organisasjonen gjør det den kan for å hjelpe hunder og katter i nød. Mange av dyrene har blitt forlatt av feriegjester som har vært innom dyrebutikkene og kjøpt seg en hund, kanskje på impuls. Forlatte dyr løper rundt omkring på forskjellige parkeringsplasser fra bil til bil, men finner bare ikke den som engang tok hånd om seg. Enkelte dyr har man funnet bundet til trær – forlatt for å dø på en alldeles grusom måte. Disse ordene er hentet fra Spaniahundenes hjemmeside, og vi synes de var så beskrivende at vi tok dem med i dette som egentlig er en solskinnshistorie.

Men først må vi spørre, er det mulig at nordboere er like grusomme mot dyr som beskrevet et annet sted i denne utgaven? Man sier alltid at hunden er menneskets beste venn, men mennesket er slett ikke alltid hundens beste venn.

Vi ble med Bente Silsand til rednings-senteret i Alfaz del Pi, på Romeral. Det er et heller trist syn å se disse hundene, syke etter menneskelig kontakt og varme. Det er så man kan føle at de inne i seg ber om at det er deres lykkedag i dag, og at de kan bli med den besøkende og komme inn i et nytt hjem.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Hunden Bente tok ut heter nå “Sandy”. Han er ca 3-6 år gammel, har knekt innerste venstre jeksel oppe og mangler en fortann oppe i kjeven, ellers er han i fin form. Hos dyrlegen ble det tatt blodprøver for parasitter og Leichmaniose. Når dette er klargjort blir det å vaksinere seg mot rabies og få implantert en chip. Han skal også kastreres før han adopteres bort.

Imens bor han hos Bente, der han har fått seg vennen Buster. De leker veldig fint sammen og det går så teppene krøller seg, forteller Bente.


Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania nr.2 2013


Leave a Reply

Your email address will not be published.