Sandskulpturene i Benidorm

 

SPANIA: I barndommen utfoldet jeg meg i vannkanten med spade og vann. Jeg husker sandslottene vi lagde, som høyreiste, majestetiske og detaljerte.  Jeg husker fortvilelsen, frustrasjonen og den bunnløse sorgen, når vannet skyllet innover land og raserte kunstverket på bare noen sekunder. Hver gang jeg ser et sandslott på stranden, stopper jeg alltid opp og beundrer små barnehenders iherdige byggverk.

 

På stranden i Benidorm, står detaljerte sandslott og skulpturer. Noen av byggverkene er ferdig, andre er i startfasen. Barnehender er byttet ut med erfarne voksen hender, og skarpe redskaper. Det er fascinerende å se selve byggeprosessen. Det er store hauger med sand og vanndamp.

 

 

For en sandskulptør, er blanding av vann og sand særdeles viktig! En professor ved universitetet i Bournemouth, har forsket på den perfekte oppskrift, og kommet fram til denne formelen;
OW0.125 x s. Med andre ord, – du trenger en del vann for åtte deler sand. Blander du for mye vann, vil sanden flyte bort. Tar du for lite vann, vil ikke sanden bli presses skikkelig sammen.

 

Ved det mest detaljerte sandslottet på stranden i Benidorm, spurte jeg sandskulpturen, – en eldre mann, om hvor lang tid han bruker på å forme, skape og modellere. Vi snakket ikke samme språk, så kommunikasjonen var å telle antall fingre. Han viste med stolthet begge håndflatene, spriket med fingrene, knyttet hendene sammen, og strakk fingrene ut igjen. Sandslottet han er i ferd med å skape, tar minimum 20 dager!

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Når kunstverket omsider er ferdig, vil vær og vind sette sine spor. Etter uker og kanskje måneder, ligger bare hauger med sand igjen, og lite minner om de praktfulle sandskulpturene. Jeg tenker tilbake på min bunnløse sorg i barndommen, da vannet skyllet over sandslottet jeg selv hadde skapt. Det går plutselig opp for meg, hvor mye arbeid det ligger bak hver enkelt sandskulptur på stranden i Benidorm.

 

 

Hva slags forhold har du til sandskulpturer?

 Dette innlegget er opprinnelig publisert av Anniken Hagen, utgiver av reisebloggen Annikensverden.com. Les mer om hvordan du kan publisere dine innlegg her.
One thought on “Sandskulpturene i Benidorm

  • October 4, 2011 at 6:41 pm
    Permalink

    Mange av disse sandskulpturene er utrolig vakre. Man burde gjerne belønne kunsneren med litt mer i bøtten, det er utrolig arbeide de legger ned i verket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.