Sanasol – Trygghet og trivsel i nye serviceboliger

La Nucia – Sanasol betyr «Helse og sol», og det er akkurat det som kjennetegner dette området på Costa Blanca kysten. Med fokus på trygghet og trivsel er Sanasol det perfekte sted å leie bolig, enten det er for en uke eller for resten av livet.

Tekst: Bente Puig

De nye serviceboligene ligger strategisk til i La Nucía med panorama utsikt fra Albir til Benidorm, og med gangavstand til alle servicetilbud. Heidi Stangnes er daglig leder ved Sanasol. Vi har avtalt å møtes ved senterets egen restaurant. Restauranten er moderne, og går i fargene rødt og svart. På varme dager åpnes de store panorama vinduene som går ut til terrassen med mulighet for utebespisning.

Finn din drømmebolig i Spania på boligportalen www.AllPropertiesSpain.com

– Vi hadde den offisielle åpningen av senteret i september i fjor, sier Heidi. Damen fra Mo i Rana har sittet ved roret helt fra bygget sto ferdig i 2008. Hun kan fortelle at det har tatt lang tid å få alt på plass. – Det har vært en lang prosess å få alle lisenser. I tillegg brukte vi et helt år på reparasjonsarbeider i forbindelse med storbrannen og stormens ødeleggelser i 2009.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

– Vil dere ha en kaffe?, skyter Mario inn. Han er restaurantens kokk og ansvarlig for restaurantdriften. Heidi «svitsjer» glatt over på flytende spansk. Med 11 år på baken i utlendighet har hun lært seg språket i jobbsammenheng og ved å omgås spanjoler. Heidi har bevisst ansatt kun spansk personale. Mario holder nå på å forberede menyen for kommende gjester, og avslører den ene lekre retten etter den andre.

– Vi har en meny bestående av Middelhavskost og innslag fra min hjemregion León, sier Mario og viser bilder av retter servert ved siste lukkede selskap. – Vi har mulighet for å arrangere middager for lukkede selskap for opptil 45 personer. De behøver ikke ha tilknytning til senteret, informerer Mario.

Det er ikke til å unngå å legge merke til Sanasol-flasken som står på bardisken. Barneansiktet vekker gode minner fra barndommen. Heidi smiler om kapp med barneansiktet, og stråler når hun forklarer at dette var en velkommen gave fra en gjest. Forklaringen på hvorfor flasken er tom er enkel. – Jeg har foret alle ansatte med Sanasol, alle har gått og tatt en slurk av flasken, sier Heidi og ler. Selv er hun utdannet kokk i Norge og har jobbet som sådan i hjembyen Mo i Rana i flere år, samt i kystvakten. – Jeg er som poteten, kan brukes til alt, sier den fyrrige damen som ikke er redd for å ta i et tak.

Det norske reisebyrået Senior Travel har kommet fra Arendal for å se seg om ved senteret. De er på utkikk etter trygge omgivelser for sine reisende. – For Senior Travel er det viktig å kunne tilby reiser som er kvalitetssikret og tilpasset hver gruppe, sier daglig leder Anna Særnmo som har tatt turen nedover sammen med sykepleier og konsulent Berit Stykket. Begge er de kjent med helsegevinsten med utenlandsreiser, og området som er kjent for sine helsemessige
egenskaper. – Vi har begge to jobbet på et sykehjem i Norge som var pionerer på utenlandsreiser for de eldre. Her gjennomførte vi et forskningsprosjekt som omfattet 8 demenspasienter på reise. Resultatene viste gunstig effekt både for pasienten, de pårørende og personalet, sier Anna Særnmo.Boligene
Vi henger oss på omvisningen. I alt har senteret 46 leiligheter fordelt på 1-roms, 2-roms og 3-roms leiligheter. Alle holder norsk standard hva gjelder materialer og installasjoner som varmegulv i stue og bad. Leilighetene varierer i størrelse fra 55 til 90 kvadratmeter, men felles for de alle er lys og romslighet.

Alle er de handicapvennlige og tilrettelagt for rullestolbrukere. Også uteområdet er tilrettelagt for bevegelseshemmede med store åpne flater, og et svømmebasseng med rampe for rullestol. Alle leilighetene ligger rundt det vakre bassengområdet. Det er lett å forestille seg at gjestene trives. Her finnes alt for hånden hva gjelder servicetilbud og fellesområder for aktiviteter.

– Vi har store fellesområder både innendørs og utendørs. Vi samarbeider også med sportsplassen i La Nucía som er kåret av EU til Europas sporstby. Vi har hele sportsbyen til vår disposisjon, sier Heidi og understreker at det ikke mangler
på servicetilbud ved senteret, – vi ønsker å tilfredsstille gjestene og skaffer til veie det de måtte ønske innenfor rimelighetens grenser, sier Heidi. Heidi kan melde at de har flere bestillinger fra grupper utover året, og at fremtidsutsiktene er lyse for senteret som er på full fart oppad som et trygt og godt boligalternativ for voksne i alle aldre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.