Rundreise i Spania

Spania er blant de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn, og det behagelige klimaet gjør det ikke vanskelig å forstå hvorfor. Landet byr på storslått natur og en lang kystlinje, og særlig sør i landet er klimaet behagelig året rundt.

Nå som våren er i anmarsj, kan du oppleve opptil 20 varmegrader i vakre byer som Sevilla og Valencia. For å komme rett til Sør-Spania, kan du fly med Norwegian til Alicante, eller kanskje du også ønsker å ta turen innom Madrid som har flere spennende ting å tilby turistene i både bykjernen og omegnen.

En annerledes fotballopplevelse i Sevilla
De fleste nordmenn som drar på fotballkamp i Spania, velger å se superstjerner som Ronaldo, Messi og Bale som spiller på de verdensberømte lagene Real Madrid og Barcelona. Men hvorfor ikke prøve en annen vri? Sevilla har denne sesongen imponert stort i La Liga, og i skrivende stund får du 21.00 i odds hos bet365 på at laget skal vinne serien, noe som er ti ganger høyere enn Barcelona og Real Madrid. Sevilla har imponert stort i både den spanske toppdivisjonen og mesterligaen denne sesongen, og det blir spennende å se om Jorge Sampaolis menn kan holde følge med de to store helt inn. Hjemmebanen til Sevilla har plass til 42 500 tilskuere, og du kan oppleve en av Spanias mest autentiske stemninger. Som en bonus kan det sies at Sevilla er en av Spanias mest attraktive byer, som i tillegg kan skryte av å være den varmeste i Vest-Europa. Sentrum av byen er kompakt med flere severdigheter og et fantastisk utvalg av restauranter.

Las Falles-festivalen i Valencia
Denne festivalen finner alltid sted tidlig på våren, og årets utgave går av stabelen mellom 15.–19. mars. De fem dagene festivalen foregår, kan best bli beskrevet som en kontinuerlig gatefest med parader og dukker som forestiller kjente personer. De fire første kveldene arrangeres det også et storslagent fyrverkeri langs elvebredden som kan beundres fra hele byen. Festivalen avsluttes med paraden «Cavalcada del Foc» som starter klokken 19, og ender opp på torget Porta de la Mar.

Valencia har også flere andre ting å by på, blant annet en lang strandlinje og flere museer. Du kan blant annet oppleve flere av dukkene i paraden på Fallas-museet, hvis du ikke har tid til å få med deg festivalen. Valencia huser også berømte museer som museet for moderne kunst og Prins Felipes vitenskapsmuseum.

Opplev Toledo
Hvis du flyr inn eller ut av Madrid, anbefaler vi at du tar turen til Toledo. Dette er en av Spanias eldste byer, og kan lett nås med tog på dagstur fra hovedstaden. Mye av Toledos sjarm består i å rusle rundt i de brosteinbelagte gatene, hvor den storslåtte katedralen utgjør det naturlige midtpunktet.

Gamlebyen er relativt liten, og du kan enkelt gå igjennom de fleste gatene i løpet av en time. Mens du gjør dette, er vi ganske sikre på at du finner deg en koselig bare eller to, hvor det helt sikkert fristes med noen hjemmelagde paellas og tapas. Deretter kan du reise tilbake til Madrid, og benytte deg av byens pulserende uteliv og kulturtilbud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.