Rotteplage i Alicante

Det var intet vakkert syn som ventet turistene, da et vell av rotter(ca. 100) lå og fløt i havnebassenget i Alicante i begynnelsen av mai-måned. De døde rottene ble plukket opp etter noen timer. Havnevesenet mener de kom fra det kommunale kloakksystemet, mens rådhuset meddelte at de kom fra en båt, basert på konklusjonen til selskapet Lokimica som mener at de døde rottene var typiske «båt-rotter».

Tekst: Bente Puig

Konklusjonen blir ytterligere støttet av direktøren ved skadedyrselskapet, Noé García: «den eneste forklaringen er at rottene kommer fra et skip som har utført rotteutrydning, og dumpet dyrene i sjøen istedet for å følge den normale prosedyren ». Eksperter ved universitetet i Alicante i Spania mener derimot at rottene mest sannsynlig kom fra den underjordiske «flomtunnellen» som går under ramblaen og ut i havnebassenget.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Direktøren ved Lokimica utelukker samtidig at de døde rottene har sammenheng med utrydningen av rotter som foregår andre steder i sentrum. Flere av byens innbyggere klager over rotter. De skal spesielt være synlige i havneområdet, i parker og lekeparker for barn. Derfor har byens myndigheter satt i gang arbeidet med å utrydde dem.
Leave a Reply

Your email address will not be published.