Reuma-Sol

På Spanias hvite kyst finner vi Reuma-Sol. På eiendommen som tidligere ble brukt til appelsinplantasje, ble det i 1999 begynt byggingen av Reuma-Sol. Senteret ble åpnet allerede i august 2000, og to av plantasjens opprinnelige byggninger er framdeles bevart. Den 300 år gamle fincaen (finca betyr hus på jordeiendom)er pusset opp, og brukes flittig av Reuma-Sols gjester.

Tanken bak senteret var ønsket og behovet for et tilrettelagt behandlings-og feriesenter, og det er bygd i samråd med revmatikere. Senterets målsetning er å være verdens beste sted for mennesker med sykdom i muskel- og skjelettsystemet. Reuma-Sol er eid av Norsk Revmatikerforbund, men alle er velkomne til å benytte seg av senteret. Senteret er godt tilrettelagt for rullestolbrukere, og det er god framkommelighet både inne på senteret og i naturområdene som omslutter Reuma-Sol.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Man blir godt tatt vare på når man kommer til Reuma-Sol. Både eldre og barnefamilier skal føle at dette er et sted for dem. Senteret tilbyr ulike behandlinger til sine gjester , f.eks fysioterapi, innendørs og utendørs basseng, og sykepleiertjenester. Deler av året er det også en revmatolog på senteret om det skulle være ønskelig med en konsultasjon. I gymsalen kan man være med på b.la yoga, zumba, pilates, cardio pump eller mage, rumpe, lår, eller benytte apaateme der til egentrening. I tillegg tilbyr Reuma-Sol sine gjester et rikt aktivitetsprogram under oppholdet. Senteret tilbyr bussturer til bla. Nabobyen Altea, fjell-landsbyen Guadalest og tur til markedene i Benidorm og Alfaz del Pi. Bussene er tilrettelagt for rullestolbrukere. I tillegg er det frisør og velværeavdeling på senteret.

Trives på Reuma-Sol
Nok en gang har Kåre Wahl tatt turen til Spania og Costa Blanca. Sammen med sin kone Dora, nyter han de 4 ukene de tilbringer på Reuma-Sol hver høst. “Det er nesten som å komme til paradis. Her spiser vi frokost i ro og fred under appelsintrærne mens sola skinner, forteller Wahl. Her bor vi godt, og vi føler at vi blir godt tatt vare på.

Dette er 7. gang siden 2005 at ekteparet ferierer på Reuma-Sol. “Her får jeg fysioterapi hver dag, noe som helt klart har bedre virkning i forhold til to ganger i uka som jeg trener hjemme. I tillegg til sol, varme og stabilt vær er det en himmelvid forskjell, sier Wahl. Kåre Wahl lider av en arvelig, genetisk neurologisk sykdom som gjør at han må sitte i rullestol. Men det byr ikke på problemer her på Reuma-Sol, fortsetter han. Her er alt utformet og tilrettelagt for oss rullestolbrukere. Underlaget er mykt, så jeg får lett grep med stavene. Bussene Reuma-Sol disponerer har lift, så heller ikke der byr et på noen problemer.

Trygt og godt på Reuma-Sol
Dette er noe som er viktig for 73 åringen. Før de besøkte Reuma-Sol første gang, reiste Fru Wahl nedover for å ta en titt på anlegget. “Jeg så med en gang at dette var et sted vi trygt kunne reise til, forteller hun. Vi føler oss trygge her. Senteret har alltid pleiere som er på vakt, og skulle det behøves formidler de kontakt med sykehus. Dette er et sted for pasienter i alle aldre, forteller hun. Pleierne viser stor omsorg for oss, og vi føler at vi blir godt tatt vare på.

Også familie og ledsagere trives på Reuma-Sol. Vi kan trene i gymsalen når vi øsker det, sier fru Wahl. Enten på egen hånd, eller i timene med instruktør. Senteret arrangerer også ulike utflukter man kan være med på om en vil det. Det er lett å komme i kontakt med andre her, forteller hun. “Ja vi trives så godt her, sier Kåre. Vi har ingenting å utsette- men skulle vi klage på noe bli det fikset med en gang. Til og med maten blir bedre og bedre! Jeg kan ikke få fullrost denne plassen nok, avslutter Kåre. Man kvikner til etter et opphold her!

Du kan lese mer om Reuma-Sol på deres nettsider www.reuma-sol.com

Reuma-Sol kontaktinformasjon
Adresse:
C/Falguera no. 2,
Urb. Foya Blanca
03580 Alfaz del Pi,
Spania
Telefon: +34 966 814 113
Telefaks: +34 965 887 390
Email: info@reuma-sol.com
www.reuma-sol.com
Leave a Reply

Your email address will not be published.