Relasjonen mellom Spania og Thailand

Spania regnes som et av verdens mest attraktive turiststeder, hvor rundt én million av besøkende er nordmenn. De har en populær charterturisme i tillegg til kulturisme og vintersport. Det varieres mellom forretningsturisme, vinsmaking, gastronomi og språkturisme. Noe som har gjort destinasjonen ekstra attraktiv er deres satsing på å tilrettelegge for personer med nedsatt funksjonsevne, som gjør landet mer tilgjengelig for alle. Du kan si at Spania er et ganske så inkluderende land å dra på ferie til. Spania er representert i Norge med eget turistkontor i hovedstaden Oslo, som blant annet drives av den spanske staten. De viktigste turistmålene er Mallorca, Kanariøyene og selvsagt deres middelhavskyst fra Costa Brava til Costa del Sol.

Utenom Spania som et populært turistmål, har du også Thailand. Det bys på gastronomi, forretningsturisme og kulturturisme. Norsk turisme til Thailand er stadig voksende, med rundt tusen bosatte nordmenn i landet. Det er mulig å reise til Thailand med Escapeaway, for å oppleve den nydelige kulturen landet byr på. Du har de populære strendene, øyer og landskapene. For ikke å glemme folket i Thailand, som har så mye sjarm. Forbindelsen mellom Spania og Thailand er bilateralt og diplomatisk. Thailand har blant annet en ambassade i Madrid, to æres konsulater i Barcelona og Santa Cruz de Tenerife.

Forbindelsen mellom Norge og Thailand er også diplomatisk. I tillegg er det også 40 medlemsbedrifter og Innovasjon Norge som er representert i Bangkok. Det var over 100 000 spanske turister i Thailand i 2014. Dette plasserer Spania som utstedende markedet på 30 bak land som Storbritannia og Tyskland med nærmere én million turister hver. Flertallet av turistene som besøker Thailand er fra Asia, da spesielt fra Kina. Det er også flest besøkende fra Japan og Malaysia. Antallet med thailendere som besøkende i Spania lå nærmere 20 000.

Det er mye å oppleve i begge landene. Med Spanias godt utbygde motorveinett, så tilrettelegges det for mer privat bruk av å kjøre selv rundt i landet. I tillegg så er det godt utbygde nettverk med private hoteller. Det er ikke så utenkelig med deres turistboom da det er snakk om at Spania har over 500 strender, med blå flagg-sertifiseringer som betyr at de oppnår internasjonal miljøstandard. Noe som betyr sol- og badeferie deluxe fra Mallorca til middelhavskysten Costa del Sol. Det er derimot mye å kunne dra på ferie for å gjøre. Enten det er for vinsmaking eller å nyte solen på stranda. Thailands fantastiske strender som Koh Chang byr på tilbaketrukne sanddyner. Du har selvsagt også templene i Bangkok som byr på flott arkitektur og historie. I Chiang Mai kan du oppleve unike fjellandsbyen som den er i person. Her er det flott klima og delikat mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.